Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Ontbijt Vegan Gezond Pasen

Waar havermout een paar jaar geleden nog een super stoffig imago had, is het de afgelopen tijd ineens heel populair geworden als healthy food. Bijna twee jaar terug plaatste ik al de eerste receptjes van overnight oats, havermout met plantaardige melk en superfoods die je een nachtje in de koelkast laat staan. De volgende ochtend is het een heerlijk ontbijtje, heel voedzaam en vullend. Maar wel koud, en dat is in de winter niet altijd even lekker. Daarom deel ik nu dit recept voor een tropisch havermout ontbijt met mango, kokos en bananenchips, wat dus wél lekker warm is.

Recept

Tropisch havermout ontbijt

Met havermout heb je een voedzaam en vullend begin van de dag. Door het toevoegen fruit en overige tropische lekkernijen heb je een lekker begin van de dag!

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 persoon

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 180 ml plantaardige melk (bijv. amandelmelk of sojamelk)
  • 27 gram havermout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 mango, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel bananenchips
  • 1 eetlepel kokoschips
  • 1 theelepel gojibessen

Tropisch havermout ontbijt

    1. Verwarm de melk in een pannetje en doe hier de havermout en kaneel bij. Breng aan de kook en laat ongeveer 2 minuten op zacht vuur koken.
    2. Haal de havermout van het vuur en doe in een kommetje. Garneer met de stukjes mango, bananenchips, kokoschips en gojibessen. Eet smakelijk!