Welkom!
Klantenservice
Gratis verzending boven de € 99,-
Gratis Kookboek bij bestelling vanaf € 75,-
Veilig achteraf betalen betaal na 30 dagen
Gratis verzending boven de € 99,-

Tulband Bakvorm

58 producten:

Tulband Bakvorm

Wilt u een heerlijke tulbandcake bakken? Bekijk dan direct het ruime assortiment tulbandvormen bij Cookinglife!

Tulband Bakvorm aluminium

Voor een gelijkmatig gebakken cake is er een tulbandvorm van aluminium. U kunt u de tulbandvorm ook goed gebruiken om een lekkere pudding te maken. Dankzij het materiaal is de vorm erg licht. De vorm is verkrijgbaar met een diameter van 18 en 20 centimeter.  De tulbandvorm aluminium wordt na veelvuldig gebruik niet aangetast en is erg duurzaam.

Patisse tulband bakvorm

In het brede assortiment vindt u ook de Patisse tulbandvorm. Het model van hoogwaardig staal is zeer duurzaam en kan tot 260 graden in de oven. Dit geldt ook voor de versie van gealuminiseerd staal. Deze heeft daarnaast ook nog een extra antikleeflaag. Naast de Patisse tulbandvorm heeft Patisse als specialist een ruim assortiment aan bakvormen.

Tulband bakvorm kopen

Bakt u graag heerlijke Groningse poffert of een andere speciale cake? Bij Cookinglife kunt u eenvoudig online een tulbandvorm kopen. Wilt u nog veel meer bakken? Kijk dan eens bij het brede aanbod Bakbenodigdheden. Als u in onze webwinkel een tulbandvorm koopt, heeft u deze binnen enkele dagen in huis en bak snel een lekkere cake.

Hoe maak je optimaal gebruik van je tulband bakvorm?

Heb je zin om een lekkere cake te bakken, maar wil je eens iets anders proberen dan een normale cake? Probeer dan eens een tulbandcake! Met deze stappen maak jij optimaal gebruik van je tulbandvorm.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Hierna kan je de tulbandvorm kort afspoelen met lauw warm water.
  3. Nu is het tijd om de tulbandvorm in te branden! Door dit te doen creër je een beschermende laag, die tegelijk ook fungeert als anti-aanbaklaag. Zo krijg je de tulbandcake gemakkelijk uit de vorm.
    Vet de tulbandvorm in met een beetje pure lijnzaadolie of zonnebloemolie.
  4. Daarna kan je de tulbandvorm 20 minuten lang in de voorverwarmde oven plaatsen.
  5. Wanneer er 20 minuten voorbij zijn kan je de vorm uit de oven halen. Zitten er nog overtollige resten olie in de tulbandvorm? Deze kan je gemakkelijk verwijderen met een beetje keukenpapier.

Je tulbandvorm is nu klaar om heerlijke cakes in te bakken! Maar ook nadat je de tulbandvorm hebt gebruikt is het belangrijk om hem goed schoon te blijven maken. Doe dit als volgt:

  1. Maak de vorm goed schoon met lauw warm water.
  2. Plaats de tulbandvorm terug in de oven zodat hij optimaal kan opdrogen.
  3. Heb je last van hardnekkige vlekken die met water alleen niet te verwijderen zijn? Los dan een druppeltje afwasmiddel op in lauw warm water en maak de tulbandvorm hierin schoon. Let op! Mocht je dit doen, dan is het wel belangrijk om hierna de bakvorm opnieuw in te branden.
Terug naar boven
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.