Als afsluiter van mijn vakantie in Griekenland (vandaag vlieg ik weer terug naar Nederland) hierbij mijn favoriete recept Voor Griekse tzatziki met geitenyoghurt. Tzatziki is één van mijn guilty pleasures; ik ben er helemaal weg van. Deze variant is met geitenyoghurt in plaats van de normale Griekse (koeien) yoghurt. Het is een recept van mijn moeder, die het op haar beurt weer heeft gekregen van mijn tante, die al 30 jaar in Griekenland woont met mijn Griekse oom. Een origineel Grieks receptje dus!
Recept
Dit is een origineel Grieks recept voor tzatziki! Heerlijk bij gepofte aardappelen of op een stukje brood.
Gang | Bijgerecht |
---|---|
Keuken | Grieks |
Porties | 1 kom |
Bereidingstijd | 25 min |
---|---|
Totaal | 25 min |
Tzatziki is heerlijk met een stukje (glutenvrij) brood, zoals op de foto. Zelf vind ik tzatziki het allerlekkerst met een paar gebakken of gepofte aardappels; die combinatie is zó zalig! Ook lekker met een kipspies (souvlaki) of een ander stukje vlees. Deze zelfgemaakte saus is een prima sausje die een stuk gezonder is als kant-en-klare mayonaise, curry of andere sausje uit een pakje of fles. En natuurlijk veel en veel lekkerder!
Als je trouwens ook geen geitenyoghurt mag of wilt eten, dan kun je ook schapenyoghurt of een andere plantaardige vervanger pakken. Sojayoghurt bijvoorbeeld, kun je ook prima gebruiken.