Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bijgerechten Glutenvrij Suikervrij

Als afsluiter van mijn vakantie in Griekenland (vandaag vlieg ik weer terug naar Nederland) hierbij mijn favoriete recept Voor Griekse tzatziki met geitenyoghurt. Tzatziki is één van mijn guilty pleasures; ik ben er helemaal weg van. Deze variant is met geitenyoghurt in plaats van de normale Griekse (koeien) yoghurt. Het is een recept van mijn moeder, die het op haar beurt weer heeft gekregen van mijn tante, die al 30 jaar in Griekenland woont met mijn Griekse oom. Een origineel Grieks receptje dus!

Recept

Tzatziki met geitenyoghurt

Dit is een origineel Grieks recept voor tzatziki! Heerlijk bij gepofte aardappelen of op een stukje brood.

Gang Saus
Keuken Grieks
Porties 1 kom

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 min

Ingrediënten

  • 250 geitenyoghurt
  • halve komkommer, grof geraspt
  • 3 tenen knoflook
  • verse dille ( of gedroogde dille )
  • zout en peper

Tzatziki met geitenyoghurt

    1. Rasp de komkommer grof, bestrooi met wat zout en laat een kwartiertje uitlekken in een zeef
    2. Doe de geitenyoghurt in een schaaltje. Knijp het overige vocht uit de komkommer en doe deze bij de yoghurt.
    3. Knip de dille fijn met een schaar boven het schaaltje yoghurt en komkommer en breng op smaak met wat peper en zout.
    4. Pers de knoflooktenen met een knoflookpers en doe dit ook bij de tzatziki. Meng goed door. Gebruik je de normale (dikke) Griekse yoghurt? Doe er dan eventueel een beetje olijfolie bij.