Recepten Hoofdgerechten Lunch Voorgerechten Soepen

Hou je normaal gesproken niet heel erg van uiensoep? Probeer dan deze smakelijke variant, door het gebruik van bokbier en komijnekaas krijg je een hele andere beleving!

Cookinglife Foodies
Uiensoep met bokbier

Recept

Uiensoep met bokbier

en stokbrood met komijnekaas

Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 min

Benodigdheden

  • Oven op 200 °C
  • Grote (braad)pan
  • 4 vuurvaste soepkommen

Ingrediënten

  • 500 gr. uien
  • 100 gr. roomboter
  • 50 gr. bloem
  • 1 liter runderbouillon
  • 200 ml. bokbier
  • Per kom 1 sneetje stokbrood
  • 4 el. mosterd
  • 100 gr. komijnekaas
  • Zout & peper

Hoe maak je de uiensoep met bokbier?

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de boter in de pan en fruit hierin de ui totdat deze goudgeel is. Schep de bloem er doorheen en bak 1 minuut mee. Doe nu de bouillon erbij en laat 10 minuten koken.
  2. Wanneer het geheel 8 minuten kookt voeg je het bier toe, dit laat je 2 minuten mee koken. Maak de soep op smaak met peper en zout.
  3. Schep de soep in vuurvaste kommen (heel belangrijk!). Smeer de stukjes stokbrood in met mosterd, beleg met wat kaas en leg de broodjes op de soep in de kommen. Zet in de oven tot de kaas gesmolten is.

Tip!

Voeg nog wat tijm toe als garnering!

Tip!