Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Hoofdgerechten Lunch Voorgerechten Soepen Kerstrecept pasen Paasdiner Paasbrunch

Hou je normaal gesproken niet heel erg van uiensoep? Probeer dan deze smakelijke variant, door het gebruik van bokbier en komijnekaas krijg je een hele andere beleving!

Recept

Uiensoep met bokbier

en stokbrood met komijnekaas

Gang Voorgerecht
Keuken frans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 min

Benodigdheden

  • Oven voorverwarmd op 200 graden
  • Grote pan
  • 4 vuurvaste soepkommen

Ingrediënten

  • 500 g uien
  • 100 g roomboter
  • 50 g bloem
  • 1 liter runderbouillon
  • 200 ml bokbier
  • Per kom 1 snee stokbrood
  • 4 el. mosterd
  • 100 g komijnekaas
  • Zout en peper

Uiensoep met bokbier

    1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
    2. Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de boter in de pan en fruit hierin de ui totdat deze goudgeel is.
    3. Schep de bloem er doorheen en bak 1 minuut mee. Doe nu de bouillon erbij en laat 10 minuten koken.
    4. Wanneer het geheel 8 minuten kookt voeg je het bier toe, dit laat je 2 minuten mee koken. Maak de soep op smaak met peper en zout.
    5. Schep de soep in vuurvaste kommen. Smeer de stukjes stokbrood in met mosterd, beleg met wat kaas en leg de broodjes op de soep in de kommen.
    6. Zet in de oven tot de kaas gesmolten is.