Recepten Vegan Nagerechten

Deze vegan citroen pudding zonder zuivel en geraffineerde suikers is een heerlijk dessert op een zwoele zomeravond. Het citroensap en citroenschil geeft de pudding een frisse smaak, met een zoetje van de agavesiroop. Omdat er ook geen zuivel aan toe is gevoegd blijft de pudding licht en valt hij totaal niet zwaar op de maag. Ik vind dat, vooral als het buiten wat warmer is, zelf heel fijn.

Cookinglife Foodies
Vegan citroen pudding

Recept

Vegan citroen pudding

Deze vegan citroen pudding zonder zuivel en geraffineerde suikers is een heerlijk dessert op een zwoele zomeravond. Het citroensap en citroenschil geeft de pudding een frisse smaak, met een zoetje van de agavesiroop.

Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Koeltijd 1 uur 0 min
Totaal 1 uur 30 min

Ingrediënten

  • 1 dl citroensap (3 citroenen)
  • 4 dl water
  • citroenschil
  • 80 ml agavesiroop
  • 5 gram agar agar poeder (of 10 gram gelatine)

Hoe maak je een vegan citroen pudding?

  1. Citroenschil en water in een pannetje zachtjes laten koken.
  2. Voeg agavesiroop en agar agar toe. Laat afkoelen en voeg citroensap toe als het geheel koud wordt, maar nog wel vloeibaar is.
  3. Als de pudding stijf begint de worden, overgieten in een bakje wat met koud water is omgespoeld. Laat opstijven.

Mijn test publiek omschreef de pudding ook als erg zomers en natuurlijk helpt het ook wel dat de citroen pudding er prachtig uitziet! Garnering maakt wel de pudding, in dit geval, want zonder groen/geel accent ziet het er niet als een aantrekkelijk dessert uit. Garneer dus vooral met een vers takje munt, basilicum of iets anders groens en leg daar een mooi bloemetje bij. Het liefst eetbaar natuurlijk, maar geef anders gewoon even bij je eters aan dat het bloemetje puur ter garnering dient.

Deze citroen pudding is trouwens ook vegan, doordat de agar-agar de gelatine in dit recept vervangt. Zelf eet ik niet (altijd) vegan, maar als ik zoiets als gelatine kan vervangen door een plantaardig bindmiddel als agar-agar vind ik dat gewoon prettiger.

Het is echt een ontzettend simpel toetje om te maken, dus probeer het vooral eens. Geniet van de citroen pudding!