Deze vegan citroen pudding zonder zuivel en geraffineerde suikers is een heerlijk dessert op een zwoele zomeravond. Het citroensap en citroenschil geeft de pudding een frisse smaak, met een zoetje van de agavesiroop. Omdat er ook geen zuivel aan toe is gevoegd blijft de pudding licht en valt hij totaal niet zwaar op de maag. Ik vind dat, vooral als het buiten wat warmer is, zelf heel fijn.
Recept
Deze vegan citroen pudding zonder zuivel en geraffineerde suikers is een heerlijk dessert op een zwoele zomeravond. Het citroensap en citroenschil geeft de pudding een frisse smaak, met een zoetje van de agavesiroop.
Gang | Nagerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 4 porties |
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Koeltijd | 1 uur 0 min |
Totaal | 1 uur 30 min |
Mijn test publiek omschreef de pudding ook als erg zomers en natuurlijk helpt het ook wel dat de citroen pudding er prachtig uitziet! Garnering maakt wel de pudding, in dit geval, want zonder groen/geel accent ziet het er niet als een aantrekkelijk dessert uit. Garneer dus vooral met een vers takje munt, basilicum of iets anders groens en leg daar een mooi bloemetje bij. Het liefst eetbaar natuurlijk, maar geef anders gewoon even bij je eters aan dat het bloemetje puur ter garnering dient.
Deze citroen pudding is trouwens ook vegan, doordat de agar-agar de gelatine in dit recept vervangt. Zelf eet ik niet (altijd) vegan, maar als ik zoiets als gelatine kan vervangen door een plantaardig bindmiddel als agar-agar vind ik dat gewoon prettiger.
Het is echt een ontzettend simpel toetje om te maken, dus probeer het vooral eens. Geniet van de citroen pudding!