Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Vegan Bakken Koeken Nagerechten Tussendoor

Na al het eten en bakken in de quarantaine-tijd, is een gezonde zoete snack meer dan welkom! Ik heb voor jullie een heerlijk recept voor vegan zoete aardappel brownies. Dit is een gezonde variant van de originele chocolade brownies, maar ze zijn minstens zo lekker en smeuïg! Let op, je kunt er moeilijk vanaf blijven dus meestal zijn ze in een mum van tijd op ;-).

Recept

Vegan zoete aardappel brownies

Vegan zoete aardappel brownies zijn een gezonde en smeuïge traktatie, perfect voor iedereen die van chocolade houdt. Het beslag wordt gemaakt van gepureerde zoete aardappel, cacaopoeder, pindakaas, maple syrup, en noten, en gebakken tot de brownies zacht en smeuïg zijn. Het toevoegen van amandelschaafsel en vers fruit zorgt voor een extra knapperige en frisse topping. Ideaal als tussendoortje of warm geserveerd met een bolletje vegan ijs.

Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 8 brownies

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Oventijd 35 min
Totaal 1 uur en 50 minuten

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Ovenschaal of brownie bakvorm
  • Serveerschoteltjes
  • Keukenmes
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel ongeveer 250 gram
  • 50 gram cacao poeder
  • 8 eetlepels kokosolie of olijfolie
  • 125 gram pindakaas
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gram bloem naar keuze
  • 150 ml maple syrup of ontpitte dadels 10 minuten in water leggen als ze nog te droog zijn
  • 1 snufje zeezout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje kaneel
  • 75 gram gehakte noten naar keuze
  • handvol amandelschaafsel voor garnering
  • handvol rood zomerfruit voor garnering

Hoe maak je vegan brownies met zoete aardappel?

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de zoete aardappel in een ovenschaal en bak 1 uur op 175 graden. Laat vervolgens goed afkoelen in de koelkast.
    2. Hak de noten naar keuze in grove stukken. Verwarm de 8 eetlepels kokosolie 30 seconden in de magnetron.
    3. Als de zoete aardappel goed is afgekoeld, schil je de aardappel en prak je deze met een vork in een mengkom. Voeg de maple syrup, kokosolie, vanille-extract en de pindakaas toe aan de zoete aardappel. Meng het goed door elkaar met een spatel en voeg vervolgens de cacaopoeder, bakpoeder, kaneel en zout toe. Meng alles goed door elkaar en voeg als laatste de bloem erdoor samen met de gehakte noten.
    4. Neem een kleine vierkante ovenschaal of bakvorm en bekleed het met bakpapier. Druk het bakpapier goed aan en giet het zoete aardappel brownie mengsel in de bakvorm. Strijk glad met een spatel.
    5. Zet de bakvorm in de oven voor 30-35 minuten op 175 graden. De laatste 10 minuten kun je er amandelschaafsel op strooien zodat de zoete aardappel brownie een lekker krokant laagje krijgt.
    6. Haal de zoete aardappel brownie uit de oven en laat even afkoelen. De brownie hoort wat smeuïg te zijn, ook na het afkoelen. Snij hem in 8 gelijke stukken en top af met wat vers fruit of serveer het als toetje met een bolletje ijs. Het lekkerste is om hem warm te eten, zodat hij nóg smeuïger is. Hmm lekker!

    Verras jouw gasten, kinderen of jouzelf met deze gezonde brownies! Eet smakelijk namens team Cookingli