Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Soepen Lunch Hoofdgerecht Glutenvrij

Na een lange dag werken, is er niets fijner dan thuiskomen en het eten al klaar hebben staan. Heerlijk! Sinds we een slowcooker in huis hebben, is dit recept voor vegetarische linzensoep uit al regelmatig op tafel gekomen. De groenten snijden we de avond van te voren. ‘s Ochtends voor ik naar mijn werk ga, doe ik alle ingrediënten in de slowcooker en zet die aan. ‘s Avonds kunnen we dan meteen aan tafel: zo fijn! Even opwarmen in de pan kan natuurlijk ook!

Recept

Vegetarische linzensoep

Vegetarische linzensoep is een voedzame en hartige soep, boordevol groenten en smaakvolle kruiden. Wortelen, zoete aardappel, bleekselderij, linzen en kikkererwten vormen de basis van deze glutenvrije soep. Het geheel wordt gekruid met paprikapoeder, komijn, oregano en tijm, en geserveerd in een smaakvolle groentebouillon. De soep kan zowel in een soeppan als in een slowcooker worden bereid, en is een heerlijke keuze voor lunch of diner. Perfect voor een gezonde en vullende maaltijd.

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Nederlands
Porties Voor 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 40 min
Totaal 40 minuten

Benodigdheden

  • Soeppan of kookpan
  • Slowcooker
  • Soepkommen
  • Keukenmes
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 2 bleekselderij stengels
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 zoete aardappel
  • 400 gram kikkererwten (uit blik)
  • 400 gram linzen (uit blik)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1,5L groentebouillon (glutenvrij)

Hoe maak je vegetarische linzensoep?

    1. Schil de wortelen en zoete aardappel. Snijd ze in schijfjes en blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de bleekselderij en snijd in plankjes. Spoel de linzen en kikkererwten af.
    2. Opwarmen met soeppan: Voeg eerst de kruiden toe en daarna de tomatenblokjes. Als dit zacht is voeg je 1,5 liter bouillon toe (of voeg water toe, laat dit koken en voeg dan bouillonblokjes toe). Breng het water aan de kook en voeg de groentes toe. Laat deze zo'n 10 à 15 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de uitgelekte en gewassen linzen toe. Laat het geheel nog zo'n 15 minuten zachtjes koken.
    3. Opwarmen via slowcooker: Doe alle groenten in de slowcooker. Voeg eerst de kruiden toe en daarna de tomatenblokjes. Roer even door. Voeg dan de bouillon toe. Zet de slowcooker op de laagste stand en de timer op 6 uur. Daarna is de linzensoep klaar.

    Eet smakelijk namens team Cookinglife, jouw adres voor recepten en kookbenodigdheden!