Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Hoofgerechten Recepten Vegetarisch Italiaans

Wat gaat er boven een verse, homemade pizza? Vrij weinig, als je het mij vraagt. Pizza is mijn meest favoriete comfort food allertijden! Helaas zijn frietjes de favoriet van de man hier, maar een zelfgemaakte pizza op zijn tijd slaat hij ook niet af ;-). Dit keer maakte ik een vegetarische pizza met paprika en champignons en die viel érg goed in de smaak. Daarom deel ik graag het recept met jullie.

Recept

Vegetarische pizza met paprika

Vegetarische pizza met paprika is een kleurrijk en smaakvol gerecht, rijk aan vezels en groente. Het zelfgemaakte pizzadeeg wordt bedekt met passata, pesto, rode paprika en gebakken champignons, en vervolgens afgemaakt met geraspte kaas. Na 10-15 minuten bakken op 220 graden ontstaat een heerlijke, knapperige pizza die perfect is voor een Italiaanse maaltijd vol smaak en variatie.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 pizza

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Opstijven min. 1 uur en 30 minuten
Totaal 2 uur en 10 minuten

Benodigdheden

  • Pizzaborden
  • Snijplank
  • Keukenmes
  • Pizzasnijder

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 7 gram droge gist
  • 150 ml water
  • scheutje olijfolie
  • snuf zout
  • 2 rode paprika’s
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 400 gram passata di pomodoro
  • 4 theelepels pesto
  • 100 gram geraspte kaas

Hoe maak je vegetarische pizza met paprika?

    1. Eerst maak je het pizzadeeg. Dit moet namelijk even rijzen. Meng de bloem met gist en zout en voeg dan water en olijfolie toe. Kneed tot een mooi pizzadeeg. Dek het deeg (in de kom) af met een natte theedoek en laat nu 1,5 uur op een warme plek rijzen.
    2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
    3. Snijd de champignons in plakjes. Bak met wat olijfolie een minuut of 8-10 in de pan. Ondertussen snijd je de paprika’s in reepjes.
    4. Verdeel het deeg in 2 porties. Maak met een deegroller een mooie, dunne pizzabodem. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Besmeer de bodem met passata en verdeel er dan 2 theelepels pesto overheen.
    5. Verdeel de paprika reepjes over de pizza, samen met de champignons. Als laatste garneer je de pizza met geraspte kaas. Bak nu in ongeveer 10-15 minuten goudbruin in de oven.
    6. Snij deze vega pizza in 8-10 punten, eet smakelijk namens kookwinkel Cookinglife!