Nou, de vega saucijzenbroodjes van woensdag zijn nog amper afgekoeld, of ik bestook je alweer met vegetarische quesedillas. Wat is dat toch, al dat vegetarische gedoe? Tja, met alle steeds fijnere vleesvervangers die er te krijgen zijn, vind ik vlees helemaal niet meer zo nodig. We weten steeds beter hóé slecht vlees is voor onze planeet. Het vergt enorm veel water om vlees te ‘produceren’. Voor mij voelt het persoonlijk ook steeds minder goed om vlees te eten. En daarom staan er steeds vaker vegetarische alternatieve op tafel, die ik natuurlijk graag met je deel.
Recept
Een lekker vegetarisch alternatief op tafel met groente en plantaardige kip.
Gang | Hoofdgerecht, lunch |
---|---|
Keuken | Mexicaans |
Porties | Voor 2 personen |
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Totaal | 30 min |
Hoe zit het met jou? Eet jij vaker vegetarisch? Op onder andere Netflix zijn steeds meer documentaires te zien over de vlees- en zuivelindustrie en voedsel in het algemeen. Naar mijn idee zijn mensen daar veel bewuster mee bezig dan een aantal jaar geleden. Goede ontwikkeling, vind ik, want we hebben maar één planeet. Laten we daar zuinig op zijn!
In dit recept heb ik plantaardige kipstukjes gebruikt. Ik vind de smaak daarvan super lekker en de structuur ook; het geeft de quesedilla net een beetje extra. Maar uiteraard kun je de vegetarische kipstukjes ook weglaten en vervangen door wat extra groenten. Bonen bijvoorbeeld, aubergine, of linzen. Vervang de piadina door glutenvrije wraps en laat de kipstukjes weg om het gerecht glutenvrij te maken.