Recepten Hoofdgerechten Vegetarisch Glutenvrij

Nou, de vega saucijzenbroodjes van woensdag zijn nog amper afgekoeld, of ik bestook je alweer met vegetarische quesedillas. Wat is dat toch, al dat vegetarische gedoe? Tja, met alle steeds fijnere vleesvervangers die er te krijgen zijn, vind ik vlees helemaal niet meer zo nodig. We weten steeds beter hóé slecht vlees is voor onze planeet. Het vergt enorm veel water om vlees te ‘produceren’. Voor mij voelt het persoonlijk ook steeds minder goed om vlees te eten. En daarom staan er steeds vaker vegetarische alternatieve op tafel, die ik natuurlijk graag met je deel.

Cookinglife Foodies
Vegetarische quesedillas met avocado

Recept

Vegetarische quesedillas met avocado

Een lekker vegetarisch alternatief op tafel met groente en plantaardige kip.

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Mexicaans
Porties Voor 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 150 gram gekookte mais
  • 1 paprika
  • halve rode ui
  • 175 gram plantaardige kipstukjes
  • 2 avocados
  • 1 citroen
  • klein stukje rode peper
  • 4 piadinas (of glutenvrije wraps)
  • 75 gram geraspte kaas
  • peper en zout

Hoe maak je vegetarische quesedillas met avocado?

  1. Verwarm wat olie in de pan en bak hierin de plantaardige kipstukjes mooi goudbruin.
  2. Snijd de paprika in blokjes en doe dit ook met de rode ui. Prak de avocados, snijd een klein stukje rode peper fijn. Doe dit bij de avocado, samen met het sap van een halve citroen.
  3. Meng dan de mais met ui en paprika.
  4. Besmeer een hele piadina met avocado. Verdeel er nu de groenten over en daarna de vegetarische kipstukjes. Garneer met geraspte kaas en doe er dan de tweede piadina bovenop.
  5. Je kunt de piadina in de pan bakken of grillen; ik gebruikte mijn contactgrill. Super handig, dan hoef je het geheel namelijk niet om te draaien. Snijd de krokante piadina in twee helften en eet smakelijk!  

Hoe zit het met jou? Eet jij vaker vegetarisch? Op onder andere Netflix zijn steeds meer documentaires te zien over de vlees- en zuivelindustrie en voedsel in het algemeen. Naar mijn idee zijn mensen daar veel bewuster mee bezig dan een aantal jaar geleden. Goede ontwikkeling, vind ik, want we hebben maar één planeet. Laten we daar zuinig op zijn!

In dit recept heb ik plantaardige kipstukjes gebruikt. Ik vind de smaak daarvan super lekker en de structuur ook; het geeft de quesedilla net een beetje extra. Maar uiteraard kun je de vegetarische kipstukjes ook weglaten en vervangen door wat extra groenten. Bonen bijvoorbeeld, aubergine, of linzen. Vervang de piadina door glutenvrije wraps en laat de kipstukjes weg om het gerecht glutenvrij te maken.