Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Hoofdgerechten Vegetarisch Recepten

Simpel, SUPER lekker en niet al te lang in de keuken staan. Klinkt als een ideale avondmaaltijd voor doordeweeks, toch? Deze vegetarische quiche met broccoli is echt enorm lekker en veel makkelijker dan je misschien denkt. En een vegetarische quiche is ook altijd fijn. Mocht je wel écht vleeseters in huis hebben, dan kun je altijd wat spekjes toevoegen, of wat blokjes salami. Maar zonder vlees is ‘ie misschien nog wel lekkerder!

Recept

Vegetarische quiche met broccoli

De vegetarische quiche met broccoli is een eenvoudig en smakelijk gerecht, gevuld met broccoli, cherry tomaatjes, rode ui en mozzarella. De vulling wordt op smaak gebracht met tijm, oregano, eieren en crème fraîche, en gebakken in een deegbodem tot goudbruin. Perfect als hoofdgerecht voor vier personen of als maaltijd om van tevoren klaar te maken en later op te warmen, deze quiche is heerlijk zowel warm als koud.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd
Oventijd 40 min
Totaal 55 minuten

Benodigdheden

  • Bakvorm (taratvorm) van ca. 24 cm
  • Snijplank

Ingrediënten

  • Hartig taartdeeg of 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 broccoli
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • ½ rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • 5 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je een vegetarische quiche met broccoli?

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Snijd de broccoli in roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli ongeveer 7 minuten.
    3. Pak een bakvorm van ca. 24 cm en vet deze in. Verdeel het hartige taartdeeg over de vorm, of de plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
    4. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de rode ui in halve ringen. Leg de gekookte broccoli op de bodem van de bakvorm, samen met de cherry tomaatjes en rode ui. Verdeel de tijm en oregano over de groenten en breng op smaak met zout en peper.
    5. Klop in een bakje vier eieren los en klop los met de creme fraiche, zout en peper. Verdeel het eimengsel over de groenten.
    6. Gebruik van het vijfde ei alleen het eigeel om het bladerdeeg mee te besmeren. Zo wordt dit mooi goudbruin in de oven.
    7. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de taart.
    8. Zet de taart in de oven en bak ongeveer 40 minuten op 200 graden. Is de vulling daarna nog nat? Zet nog even 10 minuten in de oven. Als de quiche te bruin wordt, dek je deze af met aluminiumfolie.

    Eet smakelijk namens team Cookinglife