Recepten Vegetarisch Tussendoortje Snack

Zodra ik het idee voor vegetarische saucijzenbroodjes had gespot bij Kelly Caresse, vroeg ik me af waarom ik daar niet eerder aan had gedacht. Saucijzenbroodjes zijn SUPER lekker én je kunt nu zelfs vegetarische saucijzenbroodjes halen bij sommige supermarkten. Maar dat het zo makkelijk was om zelf saucijzenbroodjes te maken, wist ik helemaal niet. En dan hoef je ze eigenlijk helemaal niet meer kant-en-klaar te kopen!

Cookinglife Foodies
Hoe maak je vegetarische saucijzenbroodjes?

Recept

Hoe maak je vegetarische saucijzenbroodjes?

Het verschil proef je bijna niet! Ze zijn bijna net zo lekker als met echt vlees. Ook in glutenvrije variant te maken.

Gang Tussendoortje, snack
Keuken Frans
Porties 6 saucijzenbroodjes

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Oventijd 15 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 250 gram vegetarisch gehakt
  • 1 ei
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 theelepels sambal
  • verse kruiden, bijv. bieslook, rozemarijn en peterselie
  • zout en peper

Hoe maak je vegetarische saucijzenbroodjes?

  1. Laat de plakjes bladerdeeg een beetje ontdooien.
  2. Snijd de verse kruiden fijn. Meng dit met het gehakt en ongeveer 2/3 van het geklutste ei. Doe de sambal er doorheen en breng verder op smaak met zout en peper.
  3. Leg een plakje bladerdeeg voor je. Over de lengte van het plakje leeg je nu een rolletje gehakt. Zorg dat je niet over de helft van de breedte van het plakje komt.
  4. Vouw het plakje bladerdeeg nu dicht en druk de randjes goed dicht. Herhaal en druk dan met een vork de randjes aan.
  5. Bak ongeveer 15 minuten zodat de saucijzenbroodjes mooi goudbruin zijn.

Ik heb de saucijzenbroodjes nu met ‘gewoon’ bladerdeeg gemaakt, maar je kunt natuurlijk glutenvrij bladerdeeg gebruiken. De rest van het recept is namelijk ook glutenvrij, dus door glutenvrij bladerdeeg te gebruiken heb je glutenvrije én vegetarische saucijzenbroodjes!

Mijn vriend nam een paar happen van dit saucijzenbroodje en zei alleen maar ‘wow, VET lekker’, dus ik zat al te lachen. En daarna: ‘maar wel met vegetarisch gehakt, ofniet?’ Haaaa, jammer! Hij zei dat hij wel proefde dat het geen echt vlees was, maar dat ze wel écht smaakten zoals saucijzenbroodjes!