Hoofdgerechten Recepten Vegetarisch

Niks lekkerder dan de échte Italiaanse melanzane parmigiana, een ovenschotel met aubergine en een flinke lading kaas. Helaas niet mega gezond en je staat ook wel even in de keuken om een goede melanzane parmigiana klaar te maken. Na een lange werkdag niet echt iets waar ik nog zin in heb. Daarom zijn deze vegetarische wraps met aubergine en tomatensaus een super lekker alternatief!

Cookinglife Foodies
Vegetarische wraps met aubergine en tomatensaus

Recept

Vegetarische wraps met aubergine en tomatensaus

Deze vegetarische wraps met aubergine en tomatensaus zijn een lekker alternatief voor een melanzane parmigiana. Met maar 5 ingrediënten heb je makkelijk een snel een heerlijk diner op tafel.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 Personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Oventijd 20 min
Totaal 35 min

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 handjes rucola
  • 4 wraps
  • 1 pakje passata
  • 2 handjes geraspte kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je vegetarische wraps met aubergine en tomatensaus?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en grill ongeveer 20-30 minuten in de oven. Je kunt de aubergines natuurlijk ook in een pan grillen.
  3. Besmeer de wraps met passata en strooi er wat geraspte kaas overheen. Als de aubergine plakken klaar zijn, leg je deze op de wrap. Nu nog een beetje kaas, wat rucola, peper en zout en rol de wraps dan op.
  4. Prik er een prikkertje doorheen en klaar zijn je vegetarische wraps!

Toen ik een serie recepten tegenkwam die maar uit 5 ingrediënten bestaan, raakte ik geïnspireerd. Deze zijn niet al te ingewikkeld dus en dat is fijn voor doordeweeks. De smaak van geroosterde aubergine en tomatensaus is echt een hemelse combi en daardoor heeft het heel wat wel van melanzane parmigiana.

Tip: Je kunt natuurlijk ook altijd wat verse kruiden toevoegen om nóg meer smaak aan de wraps te geven. Lekker hierbij is bijvoorbeeld wat rozemarijn, tijm, oregano en basilicum. Het liefst vers, want dit zorgt voor meer smaak, maar gedroogd kan zeker ‘s winters ook altijd.