Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Verschil tussen normaal glas en kristalglas

Indien u op zoek bent naar schitterende glazen dan heeft u vast al gemerkt dat er verschillende soorten materialen zijn. Naast het traditioneel glas heeft u namelijk ook de keuze uit hoogwaardig kristalglas. Maar wat zijn nu eigenlijk de echte verschillen tussen normaal glas en kristalglas? In deze keuzegids leest u het allemaal!

 

Laten we beginnen met de samenstelling van het glas. Normaal glas, wat origineel uit een mengsel van zowel zand, kalk als soda bestaat, is een breekbaar en helder materiaal. Wanneer bij deze samenstelling het kalk vervangen wordt door lood, spreken we over kristalglas. Deze speciale bewerking is nodig om de eigenschappen van het materiaal aan te kunnen passen. Het lood verhoogt namelijk de helderheid van het glas en zorgt voor een scherpere klank tijdens het proosten. Om het verschil tussen beide materialen met elkaar te vergelijken, hebben wij de belangrijkste eigenschappen voor u op een rijtje gezet:

Verschil tussen normaal glas en kristalglas

Productieproces
Daarnaast is er nog een verschil in het productieproces van het wijnglas. Het glas kan op twee verschillende manieren worden geproduceerd. Hieronder zullen beide productieprocessen behandeld worden.

Machinaal glas: wordt meestal gebruikt voor bulk- en massaproductie. Kwalitatief komt dit veel overeen met mondgelazen glas, alleen wordt het model uit een bestaande mal gemaakt. Hierdoor zit er geen verschil tussen de gelijktijdig geproduceerde glazen.

Mondgeblazen glas: betreft een langer productieproces en wordt vaak ook duurder aangeboden. Omdat het handgemaakte glas op speciale wijze met de mond is geblazen, straalt het glas meer vakmanschap uit. Tevens is de mogelijkheid tot variaties vele malen groter, doordat de steel op een unieke wijze kan worden gevormd of er extra kleuren aan het glas kunnen worden toegevoegd.