Geen antiaanbaklaag

Pannen zonder antiaanbaklaag zijn bestand tegen hoge temperaturen tot 400 ℃. Dit maakt de pan ideaal voor het dichtschroeien van vlees. Een pan zonder aanbaklaag bestaat uit één materiaalsoort, zoals gietijzer of rvs. Om ervoor te zorgen dat de pan mooi en bruikbaar blijft, moet je de pan goed onderhouden. Zo kan een pan zonder antiaanbaklaag bijvoorbeeld niet in de vaatwasser en moet je de pan regelmatig oliën om een natuurlijke antiaanbaklaag op te bouwen. Schoonmaken doe je met heet water en een doekje. 

Geen antiaanbaklaag

Standaard antiaanbaklaag

Deze antiaanbaklaag is een PFOA-vrij laagje kunststof: PFTE. Doordat PFOA niet meer wordt gebruikt in deze laag, is het niet schadelijk voor je gezondheid. In een pan met een standaard antiaanbaklaag kan je gerechten bereiden zonder veel olie of boter te gebruiken. Doordat de laag voorkomt dat ingrediënten aankoeken, is de pan met name geschikt voor tere ingrediënten, zoals eieren, vis en pannenkoeken. Een standaard antiaanbaklaag is geschikt voor temperaturen tot 260 ℃, daarna beschadigd de aanbaklaag.

Standaard antiaanbaklaag

Keramische antiaanbaklaag

Pannen met een keramische aanbaklaag zijn bestand tegen temperaturen tot 400 ℃ en zorgen voor een krokant laagje om je ingrediënten. Hierdoor zijn deze pannen met name geschikt voor het bakken van vlees en groenten. Het laagje keramiek moet met de hand gereinigd worden en kan dus niet in de vaatwasser. Is de pan verkleurd? Kook er dan wat water en azijn in om hem weer glanzend schoon te krijgen.

Keramische antiaanbaklaag

Geëmailleerde antiaanbaklaag

Emaille is een beschermlaag van keihard gesmolten glas die zowel de binnen- als de buitenkant van de pan bedekt. Het bereide voedsel blijft dankzij deze laag het meest zuiver en behoudt zijn originele smaak. Gietijzeren of plaatstalen pannen met een geëmailleerde antiaanbaklaag hoef je niet in te branden en heeft een onbeperkte levensduur. Reinig de pan nooit in de vaatwasser, dan wordt de emaillelaag dof en vergroot je de kans op krassen. Bruine vlekken in de pan? Kook er dan wat water en azijn in, laat hem even weken en schrob vervolgens de vlekken uit de pan. 

Geëmailleerde antiaanbaklaag

Warmtebestendigheid

Bij normaal gebruik wordt een pan niet warmer dan 230 ℃. Wanneer je de pan zonder ingrediënten op het vuur laat staan of de pan lang op hoog vuur zet, stijgt de temperatuur wel tot daarboven. Houdt hier rekening mee bij het uitkiezen van de geschikte pan.

Koekenpannen

Antiaanbaklagen

Niet gevonden wat je zocht?

Check een van deze blogs!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.