Als je suikervrij en/of tarwevrij eet, verlang je soms terug naar iets wat je niet meer kunt eten. Een koekje, brood, pasta. Mijn moeder heeft dit met gevulde koeken. Speciaal voor haar dit recept, want hoewel ze er niet op lijken, smaken deze Suikervrije vijgen koekjes met amandelmeel toch een beetje hetzelfde. Mijn moeder vindt deze koekjes zelfs nog lekkerder dan de ‘oude gevulde koek’. Dat is nog eens een compliment.
Recept
Ze zien er anders uit, maar toch doen deze vijgen koekjes denken aan de ouderwetse gevulde koek. Dat komt door de smaak van amandelmeel, lekker zoet en notig.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | Voor 3 grote Newtons |
Voorbereidingstijd | 30 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 45 min |
In Amerika hebben ze een aparte naam voor dit soort koekjes: Newton, een smakelijk koekje met (vaak) een fruitvulling. Sultana heeft bijvoorbeeld van dit soort repen, maar die bevatten uiteraard allerlei suikers, tarwes en ga zo maar door. Niet aan mij besteed dus, al zou ik ze ook niet nemen als ik wel gewoon tarwe en suiker mocht eten.
Deze vijgen koekjes zijn werkelijk super. Ze zijn vegan, voedzaam en suiker- en tarwevrij. Me happy, you happy! Probeer ze zeker eens te maken en hopelijk heeft het jou net zo lekker gesmaakt!