Vijzel

Jamie Oliver weet het al lang. Als je eenmaal zelfgemaakte pesto hebt geproefd, wil je nooit meer iets anders. En échte Italiaanse pesto maakt u alleen met een handige vijzel als keukenhulp.

Filter op:

Vijzel

Met een vijzel van Cookinglife vermaalt u de ingrediënten voor heerlijk zelfgemaakte verse pesto, curry’s, dressings en meer. De multi-inzetbare vijzel is één van de oudste keukeninstrumenten is een ideale hulpmiddel voor het fijnstampen en vermalen van kleine hoeveelheden specerijen, kruiden, knoflook, noten etc. Smaak en geur komen hierdoor optimaal vrij.

Granieten vijzel

De granieten vijzel is vanwege de ruwe binnenkant en stamper aan te raden wanneer u specerijen tot poeder vermaalt. Het beste resultaat krijgt u door de vijzel voor maximaal voor de helft met ingrediënten te vullen. Wanneer u de vijzel op uw schoot of op een stevige ondergrond zet kunt u kracht uitoefenen op de stamper, vervolgens duwt u de stamper heen en weer over de ingrediënten in de vijzel totdat het mengsel de juiste consistentie heeft.

Houten vijzel

Met een lichtgewicht houten vijzel kunt u vanwege de gladde binnenzijde droge stugge ingrediënten zoals laurierblaadjes, kardemompeulen, korianderzaad of gedroogde rode pepertjes vijzelen.

Stenen vijzel

Maakt u graag verse dressings, curry’s, guacamole of pesto? Dan is de stenen vijzel door zijn gladde stamper en binnenkant aan te raden. Na het malen van uw droge ingrediënten, kunt u de vloeibare ingrediënten toevoegen en mengen voor bijvoorbeeld het bereiden van sauzen. Een stenen vijzel is zeer gemakkelijk te reinigen.