Welkom!
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Waarom kiezen voor een keramische antikleefpan

Een keramische antikleefpan lijkt in eerste instantie niet veel te verschillen van de traditionele antikleefpan. GreenchefEchter is het tegengestelde waar. Er zitten wel degelijk een aantal verschillen tussen traditionele antikleefpannen en keramische antikleefpannen. Ten eerste is een keramische antikleefpan vrij van schadelijke chemische stoffen, zoals PFAS en PFOA. Ten tweede wordt de keramische anitkleeflaag gemaakt van natuurlijke materialen. Dit is niet alleen beter voor het mileu, maar ook voor je eigen gezondheid.

Wat zijn PFAS EN PFOA

PFAS en PFOA zijn gelijkaardige chemische stoffen gemaakt door de mens. PFAS staat voor poly- en perfuoralkylstoffen en wordt onder andere gebruikt bij vele productieprocessen en in verschillende producten, waaronder pannen. De stoffen worden gemaakt vanwege hun specifieke eigenschappen. De stoffen zijn namelijk brandwerend en vuil- en waterafstotend.  Het vrijkomen van de stoffen PFAS en PFOA is echter wat minder positief. De stoffen zijn namelijk schadelijk voor mens en milieu. Naast dat de stoffen nauwelijks biologisch afbreekbaar zijn, zijn ze ook ongezond voor het menselijk lijf. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de stoffen nier- en teelbalkanker kunnen veroorzaken. Daarnaast kunnen ze ook het immuunsysteem schaden waardoor vaccins minder effect lijken te hebben. De mate van schade aan je gezondheid is afhankelijk van de dosis waaraan je wordt blootgesteld. Eigenlijk moeten we deze stoffen helemaal niet in onze omgeving hebben. Naast dat ze ongelofelijk ongezond zijn, zijn ze ook persistent. De stoffen breken namelijk niet af, maar hopen alleen maar op.

4 redenen om te kiezen voor keramische antikleefpannen

Geen PFAS en PFOA

Gezond koken begint allemaal met de juiste pan. De keramische anitkleeflaag wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals zand en bevat geen schadelijke stoffen als PFOA, PFAS, lood en calcium. 

Minder CO2-uitstoot

Bij de productie van keramische antikleeflaag wordt 60% minder CO-2 uitgestoten. Een keramische antikleeflaag is niet alleen beter voor onze gezondheid, maar ook nog eens voor het milieu. 

Geschikt voor hoge temperaturen

De keramische anitkleeflaag is geschikt voor tempetaturen tot 450 °C. Zelf wanneer u de pan er ongeluk laat oververhitten kunnen er nooit schadelijke stoffen vrijkomen. Daarbovenop geleidt de keramische anitkleeflaag de warmte snel en gelijkmatig.

Makkelijk in gebruik

De pannen zijn zeer geschikt voor intensief dagelijks gebruik en zijn in een handomdraai weer schoon. De pannen zijn namelijk vaatwasserbestendig.