Goed ontbijten is heel belangrijk. Regelmatig hoor ik mensen die ‘s ochtends niets door hun keel kunnen krijgen en vraag me dan echt of hoe die mensen de ochtend doorkomen. Als ik niet, binnen pak ‘m beet een uurtje, ontbijt na het opstaan, ga ik van mijn stok. Echt, die boost aan energie van een goed ontbijt in de ochtend heb ik zo nodig. Voedzaam en vullend (en lekker natuurlijk) zijn zo’n beetje mijn ontbijt-criteria en ik vind dat dit warme quinoa ontbijt met appel en kaneel daar heel goed aan voldoet.
Recept
Dit ontbijt bevat veel eiwitten en is dit een goed begin van de dag voor als je veel sport. Ook is quinoa koolhydraatarm en vezelrijk en dus gewoon écht goed spul voor je lijf.
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 1 persoon |
Voorbereidingstijd | 5 min |
---|---|
Bereidingstijd | 5 min |
Totaal | 10 min |
Mensen die quinoa eten worden voor rare dingen uitgemaakt; je hebt het vast gehoord. Een woord waar ik dan weer zowaar allergisch van ben geworden. Hartstikke grappig natuurlijk om al die gezonde eters in de zeik te nemen en natúúrlijk moet je niet doorslaan in het gezonde eten. Maar is het nu echt zo slecht dat we met zijn allen liever een goed quinoa ontbijt eten dan een groot menu bij de fastfoodketens? Lijkt me niet. Maargoed, voor dit ontbijtje gebruik je dus quinoa vlokken, die je gewoon bij de natuurwinkel (en misschien al wel gewoon bij de supermarkt) kunt halen.
Quinoa vlokken zitten vol foliumzuur en verschillende soorten vitamines en mineralen. Daarnaast bevat het veel eiwitten en is dit een goed ontbijt voor als je veel sport. Ook is quinoa koolhydraatarm en vezelrijk en dus gewoon écht goed spul voor je lijf. Dus, lekker negeren al die zuurpruimen met hun meningen over quinoa en gewoon deze quinoa pap met appel en kaneel eens proberen!