Recepten Ontbijt Brunch

Lekker! Een recept van Nederlandse bodem. Het Friese suikerbrood tilt het recept van wentelteefjes naar een nóg hoger niveau. Perfect als je op zoek bent naar een eenvoudig en zoet ontbijt! Bekijk het recept en lees hoe jij straks in een mum van tijd heerlijke wentelteefjes op tafel hebt staan.

Cookinglife Foodies
Wentelteefjes van Fries suikerbrood

Recept

Wentelteefjes van Fries suikerbrood

met blauwe bessen en amandel

Gang Ontbijt/Brunch
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Benodigdheden

  • Ondiepe schaal (bijvoorbeeld een ovenschaal)
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 1/2 Fries suikerbrood
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • Suiker
  • Kaneel
  • Roomboter
  • Blauwe bessen
  • Amandelschaafsel

Hoe maak je de wentelteefjes?

  1. Doe de eieren samen met de melk en wat kaneel in de ovenschaal en hussel het goed door elkaar, bijvoorbeeld met een vork.
  2. In een ander bakje meng je suiker met kaneel door elkaar. Doe dit naar smaak: je hebt in principe niet heel veel suiker nodig omdat het brood er al vol mee zit.
  3. Snijd het suikerbrood in plakken van zo’n 1,5 centimeter en leg ze om en om in het eiermengsel, tot ze er mee volgezogen zijn.
  4. Verhit een flinke klont roomboter in de pan en bak de sneetjes hierin rondom bruin.
  5. Leg op een bordje, strooi er wat kaneelsuiker, amandelschaafsel en blauwe bessen overheen en serveer direct. Geniet!

Tip!

  • Gebruik voor het beste resultaat suikerbrood dat al wat ouder is. Dit gaat ook nog eens voedselverspilling tegen! 

 

  • Wil je wentelteefjes voor meerdere personen tegelijk maken? Laat je pan dan in de kast liggen schik de sneetjes op een ingevette bakplaat nadat je ze in het ei-melk mengsel hebt gedipt. Doe de bakplaat vervolgens 12 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190° en je kan allemaal tegelijk genieten van de wentelteefjes!
Tip!