Dranken Eten & Drinken Recepten Cocktails

Met dit koude frisse weer vind ik het tijd voor een heerlijke winter cocktail. We zitten deze tijd veel in huis en ik hou ervan om dan ook een beetje uit te pakken. Op de zondagmiddag zet ik vaak een heerlijke borrelplank op tafel. Daarbij kies ik vaak voor een biertje of wijntje, maar nu maakte ik eens een lekkere cocktail. Deze winter cocktail met Cabernet sauvignon en rozemarijn honingsiroop viel helemaal in de smaak!

Cookinglife Foodies
Winter cocktail

Recept

Winter cocktail

Gang Dranken
Keuken Spaans
Porties 1 glas

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 5 min
Totaal 20 min

Benodigdheden

  • Rode wijnglas of cocktailglas
  • Steelpan

Ingrediënten

    Rozemarijn honingsiroop
  • 3 takjes rozemarijn
  • 240 ml honing
  • 120 ml water
  • Winter cocktail
  • 83 ml Cabernet sauvignon
  • 38 ml rozemarijn siroop
  • 15 ml kersensap
  • 1 partje citroensap
  • poedersuiker ter garnering

Hoe maak je de winter cocktail?

    Rozemarijn honingsiroop
  1. Verwarm het water in een steelpannetje, net voordat het gaat koken voeg je de takjes rozemarijn toe. Dit laat je gedurende 5 tot 7 minuten goed doortrekken met een gesloten deksel
  2. Vervolgens haal je de rozemarijn er uit en roer je de honing er door tot het is opgelost en er een stroperige structuur is ontstaan.
  3. Haal de siroop van het vuur en laat deze afkoelen op kamertemperatuur.
  4. Je rozemarijn honingsiroop is klaar, je kunt de siroop het beste nadat het op kamertemperatuur is gekomen bewaren in de koelkast.
  5. Winter cocktail
  6. Voor deze cocktail kan je het beste een rode wijnglas met of zonder voet gebruiken voor de beste smaak en natuurlijk een leuke uitstraling.
  7. Voeg de cabernet sauvignon, rozemarijn honingsiroop, kersensap en citroensap toe aan het glas, roer het even door en maak je cocktail af met een beetje poedersuiker ter garnering. Cheers! Vergeet je niet een heerlijke borrelplank erbij te maken?  

Winter cocktail maken

Een heerlijke winter cocktail maken doe je vaak maar met een gedeelte van een fles wijn. Het is zonde als je deze wijn weg moet gooien omdat het te lang open staat. De oplossing hiervoor is: het Coravin wijnsysteem! Met dit systeem prik je met een holle dunne naald door de kurk van een ongeopende fles. Wanneer je de wijn hebt gebruikt voor de cocktail, haal je de naald weer uit de kurk. Zo blijft je fles wijn smaken als nieuw! De naald spuit edel argon gas in de fles en dit zorgt er voor dat er geen zuurstof bij de wijn komt waardoor de wijn zijn smaak behoudt. Super handig en tegenwoordig heb je allerlei trendy varianten!

Winter cocktail recept

Dit winter cocktail recept is echt super makkelijk te bereiden. Van tevoren hoef je alleen maar de rozemarijn siroop te maken. Wanneer deze klaar is, kan je alles bij elkaar voegen. Wil je een iets frissere cocktail? Dan kun je ook ijsklontjes aan de cocktail toevoegen. Alle ingrediënten mogen gewoon op kamertemperatuur, dat scheelt weer plek in je koelkast! En dit heerlijke winter cocktail recept is ook nog eens alcoholvrij te maken. Benieuwd hoe? Lees snel verder! 

Alcoholvrije winter cocktail

Het is natuurlijk nog Dry January, ook dat is geen probleem want dan maken we toch gewoon een alcoholvrije winter cocktail?! Kies dan voor een alcoholvrije Cabernet Sauvignon, deze wijn smaakt net zo goed en bevat ook nog eens minder calorieën. Zo heb jij een heerlijke cocktail maar houd jij je toch nog aan Dry January. Kies jij voor een alcoholvrije winter cocktail of kies jij toch voor de cocktail die alcohol bevat?

Tip: Wil je meer van deze lekkere cocktails proberen? Bekijk dan eens alle dranken recepten!