Hoofdgerechten Recepten Vegetarisch

Het ziet er misschien niet direct super aantrekkelijk uit, maar je zult je vingers aflikken bij deze witlofschotel uit de slowcooker. Voor mij is dit een ideaal recept voor een doordeweekse dag, waarop je eigenlijk niet zoveel zin hebt om te koken, maar tóch gezond wilt eten. Het is makkelijk en in 5 minuten zit alles in de slowcooker. Daarna is het een kwestie van wachten en hoef je er niets meer voor te doen.

Cookinglife Foodies
Witlofschotel uit de slowcooker

Recept

Witlofschotel uit de slowcooker

Een makkelijk te maken, heerlijke vegetarische witlofschotel. En nog gezond ook!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Kooktijd 4 uur 0 min
Totaal 4 uur 10 min

Benodigdheden

 • Slowcooker

Ingrediënten

 • 6 stronken witlof
 • 400 gram kleine krieltjes
 • 100 gram vegetarische spekjes
 • 5 lente-uitjes
 • 200 ml crème fraîche
 • 2 eetlepels mosterd
 • 150 gram geraspte kaas

Hoe maak je een witlofschotel in de slowcooker?

 1. Begin met het fijn snijden van de witlof en het snijden van de lente uitjes in ringetjes. Als alles gesneden is, meng je de crème fraîche en de mosterd door elkaar.
 2. Doe de krieltjes in de slowcooker, samen met de witlof, lente-uitjes en de vegetarische spekjes. Meng vervolgens het crème fraîche en mosterd mengsel er goed doorheen.
 3. Doe de krieltjes in de slowcooker, samen met de witlof, lente-uitjes en de vegetarische spekjes. Meng vervolgens het crème fraîche en mosterd mengsel er goed doorheen. Strooi er vervolgens de geraspte kaas overheen.
 4. Laat het witlofmengsel 4 uur lang slowcooken in de slowcooker. Daarna kan het smullen beginnen!

Witlof zit boordevol vitaminen. Veel mensen kennen het meer ‘traditionele’ gerecht van witlof met ham en kaassaus wel. Deze witlofschotel met vegetarische spekjes is een andere variant op de klassieker; zonder vlees en minstens net zo lekker. De lente uitjes geven het een frisse touch en de mosterd en kaas combineren heerlijk met witlof. Eet smakelijk!