Eén van de groenten die ik tot voor kort geleden iedere week in mijn groentepakket aantrof is de wortel. Daar maakte ik de lekkerste soepen, curry’s en stamppotten van. Maar af en toe verwerkte ik ze ook in zoete recepten. Een zoet recept wat ik echt een succes vond, is deze gezonde worteltaart.
Recept
Iets minder zoet dan een normale worteltaart, maar daardoor niet minder lekker! Goede reden om een stukje extra te nemen!
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | Voor ca. 13 stukjes taart |
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Oventijd | 35 min |
Finishing touch | 10 min |
Totaal | 1 uur 0 min |
Stiekem vond ik “carrotcake” recepten er altijd zo saai uitzien. Maar ik ben er inmiddels achter wat het geheim is van een lekkere worteltjestaart: het toevoegen van gemalen noten! Ik verving dus een deel van het gewone meel door amandelmeel. En door het toevoegen van een banaan werd de taart nog smeuïg ook!
Deze volkoren taart zonder geraffineerde suiker smaakt natuurlijk ‘gezonder’ en minder zoet als een normale carrotcake. Maar des te meer redenen om iedere dag een stukje te nemen toch? Tip: wil je voor een glutenvrije variant van deze taart gaan? Vervang dan het speltmeel door amandelmeel.