Recepten Hoofdgerechten Glutenvrij

Wraps zijn altijd goed. Warm uit de oven met een klein beetje geitenkaas zijn ze heerlijk comfort food en de volgende dag koud met wat frisse ijsbergsla een snelle lunch. Je kunt met de vulling alle kanten op, denk bijvoorbeeld aan gehakt of kip. Originele Mexicaanse wraps zijn vaak gevuld met bruine bonen en mais, maar dit recept voor glutenvrije wraps met kip, paprika en ijsbergsla is juist lekker licht.

Cookinglife Foodies
Wraps met kip

Recept

Wraps met kip

Wraps zijn altijd goed. Warm uit de oven met een klein beetje geitenkaas zijn ze heerlijk comfort food en de volgende dag koud met wat frisse ijsbergsla een snelle lunch. Je kunt met de vulling alle kanten op, met kip, paprika en ijsbergsla is het lekker licht.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totaal 25 min

Ingrediënten

  • glutenvrije wraps
  • 300 gram kipfilet
  • 1/2 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 teen knoflook
  • cherrytomaatjes
  • 50 gram geitenkaas (dit kun je ook weglaten)
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Hoe maak je wraps met kip?

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en de paprika en kipfilet in blokjes. Maak de blokjes niet te groot, anders gaan de wraps moeilijk dicht.
  2. Snijd de avocado in reepjes en scheur de ijsbergsla.
  3. Fruit in een pan de ui en knoflook aan en bak hierin de kipfilet gaar met zout, peper en ongeveer 1 theelepel paprikapoeder. Als de kip een beetje verkleurd is, voeg je ook de paprika blokjes toe.
  4. Pak een ovenschaal en leg een wrap klaar. Leg wat geitenkaas op de bodem, hierop avocado reepjes en daaroverheen wat paprika en kip. (gebruik meer vulling dan op de foto hierboven, de foto is om te laten zien hoe je de wrap vult). Als je de wraps warm wilt eten uit de oven, is het lekkerder de sla op het bord te serveren. Wraps uit de oven zijn knapperig en smeuig. Wanneer je de wrap niet in de oven doet, kun je ook wat sla in de wrap doen. Vouw de wrap dicht en steek er een prikkertje doorheen.
  5. Doe je de wraps in de oven? Bestrooi ze dan met wat geitenkaas en bak in 10-15 minuutjes goudbruin op 180 graden.

De wraps die ik gebruikte zijn lekker groot en wanneer je er één per persoon serveert met een salade, heb je een behoorlijk prima avondmaaltijd. Je kunt ook kiezen: wil je ze warm uit de oven, of juist fris en koud geserveerd? Je kunt ze de dag erna heel simpel even opwarmen in de oven (5 min op 180 graden) of magnetron en je hebt een geweldige lunch!

 Wraps zijn trouwens ook super geschikt om andere lekkernijen mee te maken. Een beetje inspiratie: besmeer ze met humus en beleg ze met komkommer, snijd ze in kleinere stukjes en je hebt een leuk hapje om op een verjaardag te serveren. Of beleg met gerookte zalm en rucola en je wraps smaken weer compleet anders. De wraps met gerookte zalm en rucola snijd ik op mijn verjaardag altijd in ‘ plakjes ‘ en ik serveer ze met een houten prikkertje. Al jaren een grote hit!