Hoofdgerechten Vegetarisch Recepten Mexicaans

Deze wraps met vegetarische kip staan hier vrijwel iedere week op tafel. Ze zijn super snel, makkelijk en bovendien heel erg lekker. Je kunt variëren met wat extra pit door wat stukjes jalapeño of wat gebakken ui toe te voegen. In iedere supermarkt zijn inmiddels gelukkig goede vleesvervangers te krijgen. Deze wraps zijn het allerlekkerst met krokante vegetarische (kip) schnitzels. Daarvan zijn er genoeg te vinden in allerlei supermarkten.

Cookinglife Foodies
Wraps met vegetarische kip

Recept

Wraps met vegetarische kip

De vegetarische kip wraps zijn makkelijk, super snel te bereiden en erg lekker!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 wraps

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 2 min
Bereidingstijd 8 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 2 tortillawraps
  • 2 krokante vegetarische schnitzels
  • 1 paprika
  • handje ijsbergsla
  • 2 plakjes cheddar

Hoe maak je wraps met vegetarische kip?

  1. Verwarm een pan met een beetje olijfolie of kokosolie. Bak hierin in ca. 5-8 minuten de vegetarische schnitzels goudbruin aan beide kanten.
  2. Ondertussen snijd je de paprika in reepjes en doe hetzelfde met de ijsbergsla. De paprika hoef je niet te bakken; deze gebruiken we rauw.
  3. Leg een wrap klaar. Verdeel wat ijsbergsla en paprikareepjes over de wrap.
  4. Snijd nu de schnitzel met een goed mes in repen en verdeel deze ook over de wraps. Als laatste verdeel je er wat cheddar overheen.
  5. Rol de wraps op. Eet smakelijk!
  6. Tip! Voor een beetje meer pit kun je wat stukjes jalapeño peper aan de wrap toevoegen.

Wij zijn hier thuis behoorlijk forse eters en eten meestal 2 wraps per persoon. Als je met z’n tweetjes bent, kun je het recept dus x 2 doen, tenzij jullie juist kleine eters zijn. Dan zijn 2 wraps wellicht voldoende.

Tip: Voor de afwisseling kun je ook altijd variëren met saus. Maak zelf een sausje van wat griekse yoghurt met chilisaus en komijnpoeder, of gebruik een kant-en-klare saus als je dat makkelijker vindt.