De komende weken verschijnen er op Cookinglife Foodies verschillende simpele gerechtjes voor op de barbecue. Al die recepten zijn glutenvrij, suikervrij en koemelkvrij en uiteraard lekker slank. Fijn gezond barbecueen dus! Het eerste recept is deze heerlijke zalm van de barbecue met citroen en dille. Zacht en de smaak is als een goed huwelijk.
Recept
Ga zelf aan de slag met dit gezonde barbecue recept. De smaken passen perfect bij elkaar en de zalm vult goed.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 1 persoon |
Voorbereidingstijd | 2 min |
---|---|
Bereidingstijd | 10 min |
Totaal | 12 min |
Ok, het is nu een paar dagen slecht weer, maar bij velen heeft de barbecue vast al aangestaan. En ook komend weekend wordt weer een zonnetje voorspeld en dan staat dit receptje alvast voor je klaar! Daarnaast vergt dit receptje ook weinig voorbereiding. Het enige wat je namelijk nodig hebt is wat aluminiumfolie, citroen, dille (liefst vers) en een stuk goede zalm. Gebruik je liever geen aluminiumfolie? Je kunt dit recept ook in een ovenschaal klaarmaken, gaar de zalm dan in 15-20 minuten op zo’n 200 graden in de oven. Net zo lekker! Of, marineer de zalm in wat olijfolie met citroen en dille en grill deze dan op de barbecue. Opties genoeg :-).
Echt, iedereen die van een stukje vis houdt (of zelfs als je eigenlijk niet zo’n fan bent), zal smullen van deze zalm van de barbecue. De citroen geeft de zalm een frisse smaak en de dille smaakt sowieso fantastisch met zalm. Daarnaast vind ik het fijn dat een stuk zalm goed vult! Ga jij aan de slag met dit gezonde barbecue recept?