Recepten Hoofdgerechten Salades Vis

Hoewel er ook af en toe wat buien en minder lekkere dagen zijn, blijft de zon de laatste weken lekker schijnen. En met een zonnetje krijg ik altijd trek in koude gerechten, zoals een frisse maaltijdsalade. Vandaag dan ook een recept voor een Zomerse maaltijdsalade met zalm en aardappel, die naast glutenvrij ook suikervrij en zuivelvrij is. 

Cookinglife Foodies
Zomerse maaltijdsalade met zalm en aardappel

Recept

Zomerse maaltijdsalade met zalm en aardappel

Als de zomer is aangebroken en zon schijnt wordt het tijd voor een maaltijdsalade. Even geen warme hap, maar lekker fris!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 40 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 600 gram kleine gekookte aardappeltjes (mag met schil)
  • 200 – 250 gram gerookte zalmfilet
  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram doperwtjes
  • 2 lenteui
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 takjes bieslook
  • 1 eetlepel mosterd (let op: suikervrij)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • sap van 1 citroen
  • paar blaadjes verse munt
  • peper en zout

Hoe maak je een zomerse maaltijdsalade met zalm en aardappel?

  1. Kook de aardappeltjes of gebruik voorgekookte aardappels. Kook ook de snijbonen.
  2. Snijd de zalmfilet in kleine stukken. Snijd ook de lenteui in ringetjes en snijd de bieslook fijn.
  3. Maak in een bakje de dressing van mosterd, mayonaise en citroensap. Als de dressing te dik blijft kun je een klein beetje olijfolie toevoegen.
  4. Meng dan de aardappeltjes met zalmfilet, snijbonen, doperwten, kappertjes, bieslook, lenteui, munt en de dressing. Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer bijvoorbeeld met een lekker stuk vis van de barbecue.

Omdat je eigenlijk amper wat hoeft voor te bereiden is deze maaltijdsalade zo klaar. Let trouwens met het kopen van gerookte zalm op dat je zalm koopt waaraan geen suiker is toegevoegd. Zover ik inmiddels heb begrepen is er geen suiker toevoegde aan de gerookte zalm van de Lidl en die van het AH huismerk is ook suikervrij. Als dressing voor de salade gebruik ik een klein beetje mayonaise, die je uiteraard ook door een andere dressing kunt vervangen als je dat lekkerder vind.

Serveer deze salade bijvoorbeeld met een lekker stuk zalm van de barbecue. Mijn lieve kat Moos vindt de salade trouwens ook erg lekker! Haha, ik moet altijd zo om haar lachen. Ze wil altijd op een stoel aan tafel zitten en zit daar normaal gesproken heel braaf en stil tot we klaar zijn met eten. Behalve als we zalm eten. Gebakken, gebraden, uit de oven, gerookt, het maakt niet uit. Zalm is zalm en Moos brult erom. Ik geef haar vaak een klein stukje en dan is ze zo lang bezig met d’r mond aflikken dat ze weer een tijd stil is. Zo lief :-).