Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Hoofdgerechten Salades Vis

Hoewel er ook af en toe wat buien en minder lekkere dagen zijn, blijft de zon de laatste weken lekker schijnen. En met een zonnetje krijg ik altijd trek in koude gerechten, zoals een frisse maaltijdsalade. Vandaag dan ook een recept voor een Zomerse maaltijdsalade met zalm en aardappel, die naast glutenvrij ook suikervrij en zuivelvrij is. 

Recept

Zomerse maaltijdsalade met zalm en aardappel

Als de zomer is aangebroken en zon schijnt wordt het tijd voor een maaltijdsalade. Even geen warme hap, maar lekker fris!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4

Bereidingstijd

Bereidingstijd 40 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 600 gram kleine gekookte aardappeltjes (mag met schil)
  • 200 – 250 gram gerookte zalmfilet
  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram doperwtjes
  • 2 lenteui
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 takjes bieslook
  • 1 eetlepel mosterd (let op: suikervrij)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • sap van 1 citroen
  • paar blaadjes verse munt
  • peper en zout

Zomerse maaltijdsalade met zalm en aardappel

    1. Kook de aardappeltjes of gebruik voorgekookte aardappels. Kook ook de snijbonen.
    2. Snijd de zalmfilet in kleine stukken. Snijd ook de lenteui in ringetjes en snijd de bieslook fijn.
    3. Maak in een bakje de dressing van mosterd, mayonaise en citroensap. Als de dressing te dik blijft kun je een klein beetje olijfolie toevoegen.
    4. Meng dan de aardappeltjes met zalmfilet, snijbonen, doperwten, kappertjes, bieslook, lenteui, munt en de dressing. Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer bijvoorbeeld met een lekker stuk vis van de barbecue.