Recepten Nagerechten Dessert

Het voelt als zomer…en dan wordt het tijd voor ijs. Lekker met veel vers fruit, zonder melk en kunstmatige toevoegingen en met zo min mogelijk suiker (of met Agavesiroop). Aardbeien zijn erg populair in de zomer. Laten we ze upgraden met iets wat heel erg goed past bij aardbeien: balsamicoazijn! De kinderen vinden dit ijs heerlijk en merken niet dat er iets “raars” in het ijs zit. Wees dus niet bang of het bij de kleintjes in de smaak zal vallen.

Cookinglife Foodies
Aardbeien sorbetijs

Recept

Aardbeien sorbetijs

met balsamicoazijn

Gang Dessert
Keuken Nederlands
Porties 4

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Maatschepjes
  • Citroen perser
  • Plat bakje (geschikt voor vriezer)
  • Vork
  • Keukenmachine
  • Dessertglazen

Ingrediënten

  • 500 gram schone, smakelijke aardbeien
  • 100 gram bruine rietsuiker of 120 ml Agavesiroop
  • 2 el balsamicoazijn
  • Sap van een halve citroen 
  • 50 ml water

Hoe bereid je aardbeien sorbetijs?

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in twee/vier stukjes (als ze groot zijn). Doe de helft van de aardbeien en de suiker/siroop in een pan met water en breng het water aan de kook.
  2. Kook met af en toe roeren 5 min en voeg dan het azijn toe. Laat nog ongeveer 5 min af en toe roerend koken totdat de aardbeien zacht worden. Zet het vuur uit en voeg het citroensap toe en de rest van de aardbeien. Laat alles afkoelen.
  3. Giet alles in een plat bakje, dat geschikt is voor de diepvries en vries het minimaal 3-3,5 uur in. Als je een ijsmachine gebruikt, giet het mengsel in de machine en laat het draaien totdat het ijs naar jouw wens is.
  4. Haal het uit de diepvries en breek met een vork het ijs in grove stukken. Doe de stukken in een keukenmachine en bewerk tot een egale massa. Doe terug in de vriezer in een bakje.
  5. Haal het ijs 10-15 min voor het serveren uit de diepvries en schep het in mooie kommetjes of dessertglazen. Eventueel met verse aardbeien en muntblaadjes. En geniet…!

Een lekker en vrijwel gezond ijs maken, blijkt geen ingewikkeld verhaal te zijn. Een ijsmachine heb je niet nodig maar je kunt dit ijs wel hiermee maken. In dit recept is in ieder geval gedetailleerd uitgelegd hoe je het zonder een machine maakt. Je hebt alleen een sterke blender of keukenmachine nodig. Enne…een diepvries (-;

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.