Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Alles over marmer

Een marmeren keukenblad, marmeren onderzetters of marmeren snijplanken.. Tegenwoordig zijn producten gemaakt van marmer natuurlijk niet meer weg te denken uit je keuken of interieur! Marmer is een prachtig soort materiaal, maar de aanschaf hiervan brengt wel enkele vragen met zich mee. Hoe kan het namelijk dat marmeren producten onderling zo van kleur kunnen verschillen, en op welke manier onderhoud je marmeren producten het beste? Welke marmeren producten vind je in ons assortiment? Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder!

sareva_snijplank_marmer_klein

Wat is marmer?

Marmer: iedereen kent dit prachtige product vast wel! Marmer is een bijzondere natuursteen die voornamelijk wordt gewonnen in het zuiden van Europa en België. Deze steen is verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Zo heb je Pentelikon, Paros, Carrara, Proconnesus en Belgische marmer. Keuze genoeg dus! Marmer wordt vaak verwerkt in woonkamers, badkamers of in kitchen tools zoals marmeren snijplanken of marmeren vijzels. Maar ook als bouwsteen is marmer goed te gebruiken. Denk maar eens aan de bekende Taj Mahal of het Witte Huis! Marmeren stenen zijn verkrijgbaar in mooie kleuren als groen, grijs en wit.

Kleurverschil marmer

Misschien is het je wel eens opgevallen dat marmeren producten onderling enorm van kleur kunnen verschillen. Juist door dit verschil is marmer perfect om een prachtig en speels geheel gecreëerd! Maar wat is nou de reden dat deze kleuren zo anders kunnen zijn?

Marmer is namelijk een natuursteen dat onstaat tijdens een metamorf proces. Van oorsprong is marmer gemetamorfoseerde kalksteen. Onder enorm hoge temperaturen wordt er veel druk uitgeoefend op deze kalksteen om deze om te vormen tot marmer. Doordat de kalksteen van nature al verschilt in kleur, is dit kleurverschil ook terug te zien wanneer het product is veranderd tot marmer.

Wanneer je producten van marmer bestelt kan het dus zo zijn dat ze niet dezelfde kleur hebben. Natuurlijk heeft dit ook wel weer zijn charme; ieder product is hierdoor uniek!

Onderhoud marmer

Wanneer je een marmeren product hebt aangeschaft wil je er natuurlijk zo lang mogelijk plezier aan beleven. Dit doe je door hem op de juiste manier te onderhouden. Marmer raakt snel beschadigd door vloeistoffen die veel zuren bevatten. Het zuur tast de kalk namelijk erg aan. Om je marmer mooi te houden is het belangrijk om het regelmatig te reinigen. Gebruik hiervoor geen agressieve reinigingsmiddelen! Vaak is lauwwarm water in combinatie met groene zeep of speciaal reinigingsmiddel voor marmer al genoeg. Ook is het belangrijk om geen schuursponsjes te gebruiken. Marmer is namelijk erg krasgevoelig, dus op deze manier kan het gemakkelijk beschadigd raken.

Zo, nu ben jij helemaal bijgepraat over marmer. Wanneer je de tips opvolgt zal je jaren lang plezier hebben van jouw marmeren product!