Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Alles over marmer

Marmer: je hebt er vast wel eens van gehoord! Een marmeren keukenblad, marmeren onderzetters of een marmeren snijplank.. Tegenwoordig zijn producten gemaakt van marmer niet meer weg te denken uit ons interieur. In onze webshop vind je een heleboel verschillende producten terug die gemaakt zijn van marmer. Marmer is een prachtig natuurproduct, maar de aanschaf hiervan brengt wel enkele vragen met zich mee. Waarom verschillen marmeren producten van kleur? Hoe onderhoud je marmer? We leggen het je graag uit!

Marmer

Marmer is een natuursteen die voornamelijk wordt gewonnen in België en in het zuiden van Europa. Marmer is ontstaan door een metamorfose (omvorming) van kalksteen. We zien marmer vaak terug in het interieur, woon- en badkamers of in keukenspullen zoals een marmer snijplank of serveerplank. Marmer is ook erg geliefd als bouwsteen. Marmer  is namelijk erg vast en hard, maar wel goed te bewerken. In de architectuur zul je regelmatig marmer terug vinden. Denk maar eens aan de bekende Taj Mahal of het Witte Huis! Marmer heeft een luxe, unieke en exclusieve uitstraling: geen blad of tegel ziet er hetzelfde uit! 

Marmer Kleurverschil

Marmeren producten kunnen onderling erg van elkaar verschillen. Misschien is het je wel eens opgevallen dat dezelfde marmeren producten verschillen van kleur. Maar wat is de reden dat deze kleuren zo anders kunnen zijn?

Van oorsprong is marmer 'gemetamorfoseerde kalksteen'. Onder hoge temperaturen wordt er druk uitgeoefend op deze kalksteen, om deze om te vormen tot marmer. Marmer ontstaat dus tijdens een metamorf proces. Doordat de kalksteen van nature al verschilt in kleur, is dit kleurverschil ook terug te zien wanneer het product is omgezet tot marmer.

Wanneer je producten van marmer bestelt, kan het dus zo zijn dat ze niet dezelfde kleur hebben. Dit is natuurlijk ook de charme van het product, ieder product is hierdoor uniek! 

Marmer Onderhoud

Het liefst wil je natuurlijk dat je marmeren product zo lang mogelijk mee gaat. Dit kan door het op de juiste manier te onderhouden. Marmer is gevoelig voor zuren en agressieve schoonmaakmiddelen. Hierdoor raakt het marmer beschadigd, het zuur tast de kalk namelijk erg aan. 

Vaak is lauwwarm water in combinatie met groene zeep al genoeg. Er bestaan speciale reinigingsmiddelen voor marmer. Belangrijk: gebruik geen schuursponsjes tijdens het reinigen. Kies liever voor een zachte doek. Marmer is namelijk erg krasgevoelig, op deze manier kan het gemakkelijk beschadigd raken.