Recepten Bakken Koeken Vegan

Deze suikervrije amandelmeel koekjes met pecan noten zijn weer een fantastische dagelijkse traktatie. Suikervrij en tarwevrij maakt het voor mij een bijzonder geschikt koekje en geloof me dat mensen niet proeven dat er geen suiker in zit. Dat heb ik namelijk al voor jullie getest; de koekjes waren op voordat de dag om was.

Cookinglife Foodies
Amandelmeel koekjes met pecan noten

Recept

Amandelmeel koekjes met pecan noten

Amandelmeel is fijn om in huis te hebben. Het heeft een zoete smaak, in tegenstelling tot veel andere glutenvrije melen. Amandelmeel is dus ideaal om deze koekjes mee te bakken.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties ca 10 stuks

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Koeltijd 2 uur 0 min
Bereidingstijd 10 min
Totaal 2 uur 20 min

Ingrediënten

  • 125 gr amandelmeel
  • 50 gram pecannoten
  • 25 gram kokosolie
  • 30 ml agavesiroop
  • 1/4 theelepel zuiveringszout

Hoe maak je amandelmeel koekjes met pecan noten?

  1. Verwam je oven voor op 175 graden
  2. Hak de pecannoten in stukjes en meng deze in een kom met het amandelmeel en zuiveringszout.
  3. Voeg de agavesiroop en kokosolie toe
  4. Kneed dit deeg tot een geheel en verpak het deeg in folie. Laat dit 1,5/2u rusten in de koelkast
  5. Neem het deeg uit de koelkast en maak op een bakplaat met bakpapier koekjes van ongeveer 1cm dikte.
  6. Bak de koekjes in ca. 10 minuten goudbruin. Blijf het liefste in de keuken tijdens deze 10 minuten; agavesiroop brandt makkelijk aan en het kan zijn dat de koekjes minder lang nodig hebben.
  7. Laat de koekjes even afkoelen. Geniet ervan en bescherm ze goed, want anderen zullen ze ook heerlijk vinden.

Amandelmeel is echt een fijn meel om in huis te hebben. Het is niets meer dan gemalen amandelen en erg rijk aan vitaminen en mineralen. Daarnaast heeft een zoete smaak, in tegenstelling tot veel andere glutenvrije melen. Amandelmeel is dus ideaal om deze koekjes mee te bakken. Ze blijven ook lang lekker, dus je kunt ze gemakkelijk een paar dagen bewaren.