Recepten Bakken Tussendoor Ontbijt

Ik had zin in wat lekkers en moest even mijn verstand op nul zetten. Zin om naar de supermarkt te gaan had ik echter niet. Gelukkig heb ik de ingredienten voor deze appel kaneel broodjes standaard in huis. 

Cookinglife Foodies
Appel kaneel broodjes

Recept

Appel kaneel broodjes

Dit zijn heerlijk zoete broodjes voor het ontbijt komend weekend. Even lekker aanrommelen in de keuken zonder ingewikkelde boodschappenlijstjes te moeten maken.

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 4 broodjes

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 35 min

Ingrediënten

  • 75 gr glutenvrije havermout / havermeel
  • 50 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram volle kwark
  • 1 ei
  • 1 grote zoete appel
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1 grote eetlepel honing
  • snuf zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Hoe maak je appel kaneel broodjes?

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Maal de havermout tot meel in de blender of keukenmachine. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe, samen met de kaneel, het zout en het bakpoeder.
  3. Schep dan de griekse yoghurt, olijfolie, het ei en de honing toe en roer tot een mooi beslag.
  4. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Schep daarna de appelblokjes door het beslag.
  5. Verdeel het deeg in 4 bollen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak een mooi bolletje, je hoeft ze niet zo plat te duwen als ik in mijn foto’s heb gedaan ;-).
  6. Bak de broodjes in 20 minuten mooi goudbruin in de oven.

Het recept voor deze appel kaneelbroodjes kwam ik online tegen. De broodjes werden gemaakt met speltmeel, omdat ik graag glutenvrije broodjes wilde maken, heb ik het recept iets aangepast. Ook heb ik minder ei gebruikt.