Recepten Bakken

Dit jaar kan er niets misgaan met Oud & Nieuw. Net als oliebollen is dit een perfecte snack voor het einde van het jaar! Ze zijn knapperig, smeuïg, niet te zoet en onwijs lekker. Klinkt toch als een perfecte appelflap?

Cookinglife Foodies
Appelflappen

Recept

Appelflappen

Het nieuwe jaar begint goed met deze appelflappen. Appel, kaneel en bladerdeeg, wat kan er mis gaan? Happy new year!

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 6 stuks

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 40 min

Benodigdheden

  • Appelschilmachine
  • Grote kom
  • Maatschepjes
  • Citroenpers
  • Vork
  • Garde

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (de vierkante plakjes uit de diepvries)
  • 1 grote jonagold appel
  • halve citroen
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • 1 ei

Hoe maak je appelflappen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, haal het bladerdeeg 20-30 minuten van tevoren uit de diepvries.
  2. Schil de appel met een appelschilmachine, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de hazelnoten.
  3. Doe dit in een kom en doe er een theelepel kaneel bij, sap van een halve citroen en de rozijnen. Meng goed door elkaar.
  4. Leg een kleine eetlepel van het appelmengsel in het midden van het bladerdeeg. Vouw dan de rechterbovenhoek schuin naar de linkeronderhoek.
  5. Druk de randen van het bladerdeeg goed aan en druk eventueel met een vorkje wat streepjes in de rand.
  6. Kluts het ei en bestrijk de appelflap met een beetje eimengsel. Herhaal dit.
  7. Bak de appelflappen in zo’n 15-20 minuten mooi goudbruin.

Tip!

Belangrijk bij het maken van de appelflappen is dat je de appels écht heel klein snijdt en dat je het bladerdeeg zeker een halfuur laat ontdooien voor je het gebruikt; het scheurt nogal snel. Wanneer dat gebeurt, duw je het gewoon weer netjes vast met je vingers, niks aan de hand.

Tip!