Recepten Glutenvrij Bakken Suikervrij Vegan Kerstgerecht

Apple crumble vind ik een heerlijke afsluiter van de avond. De rijke en warme smaak van appel gecombineerd met kaneel heeft iets huiselijks. Naast dat het perfect comfortfood is voor een koude herfst- of winterdag, is het ook een prachtig kerst dessert. Deze glutenvrije apple crumble maak je namelijk makkelijk, snel en het is een mooi suikervrij kerst dessert voor een fijn kerstdiner.

Cookinglife Foodies
Apple crumble

Recept

Apple crumble

Een lekker en makkelijk te bereiden dessert!

Gang Nagerecht, dessert
Keuken Engels
Porties Voor 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Oventijd 30 min
Totaal 50 min

Ingrediënten

  • 200 gram havermeel (of een andere glutenvrije meelsoort, bijv. amandelmeel)
  • 100 gram kokosolie (gesmolten)
  • 4 zoete appels
  • 30 gram rozijnen
  • 2 theelepels kaneel
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • snuf zout

Hoe maak je apple crumble?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Voeg de rozijnen toe, het citroensap en kaneel en gember en hussel door elkaar.
  3. Maak een deeg van het havermeel, kokosolie en zout.
  4. Verdeel het appelmengsel over 4 kleinere bakjes (ovenbestendig) of een kleine springvorm. Verkruimel daar het deeg overheen. Gebruik eventueel wat eigeel om het deeg mee te bestrijken.
  5. Bak ongeveer 25-35 minuten tot het deeg gaar is. Enjoy!