Recepten Tussendoor Snacks Borrelhapjes

Bon bini! Zou je wel eens een echt Arubaans recept uit willen proberen? Dan is dit je kans! Deze gevulde deegflapjes worden pastechi genoemd, of ook wel pasteitjes. De vullingen variëren nog wel eens, er zit vaak gehakt, tonijn of kaas in en er wordt gebruik gemaakt van veel kruiden en andere smaakmakers.

Cookinglife Foodies
Arubaanse pastechi

Recept

Arubaanse pastechi

Caribisch snacken

Gang Bijgerecht/snack
Keuken Antilliaans
Porties 30 stuks

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Benodigdheden

  • Mixer met deeghaken
  • Kom
  • Theedoek
  • Vergiet  
  • Deegroller 
  • Frituurpan of wok

Ingrediënten

    Voor de pastechi:
  • 1500 gr. bloem
  • 290 gr. boter
  • 4 el. suiker
  • 2 tl. zout
  • 690 ml. koud water
  • 1 liter zonnebloemolie
  • Voor de vulling:
  • 750 gr. rundergehakt
  • 2 el. olie
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 tl. mango chutney
  • Peper
  • Kerriepoeder
  • Komijnpoeder
  • Maggi
  • 1 tl. piccalilly
  • 2 el. ketjap asin
  • 15 groene olijven met piment
  • 1/2 kopje rozijnen
  • 2 tl. tomatenpuree

Hoe maak je de pastechi?

  1. Meng de bloem, boter, suiker en zout in een grote kom. Voeg beetje bij beetje het water toe en maak er met de mixer met deeghaken een soepel deeg van (ongeveer 5 minuten mixen). Bestuif je werkvlak met bloem en kneed het deeg tot het soepel aanvoelt. Verdeel het deeg in tweeën, bedek met een vochtige theedoek en laat 30 minuten rusten.
  2. Ondertussen maak je de vulling: snipper de ui en snijd de paprika in hele kleine stukjes. Verhit olie in de pan en fruit de ui en paprika. Hier gaan peper, komijnpoeder en kerriepoeder bij, even goed roeren. Nu voeg je het gehakt toe. Vervolgens gaan de chutney, maggi, piccalilly, ketjap, olijven, rozijnen en tomatenpuree erbij en blijf je roeren tot het gehakt rul is. Laat nu alles uitlekken en afkoelen in een vergiet.
  3. Snijd het deeg in stukken van 2 cm en rol ze daarna uit tot mooie ronde plakjes met een doorsnede van ongeveer 12 cm. Vul elk rondje met een flinke lepel vulling en vouw ze dicht. Als je het randje even nat maakt, blijft het beter plakken. Druk de randen goed aan met een vork om ze goed dicht te maken. Nu zijn de pasteitjes klaar om te bakken.
  4. Verhit een grote laag olie in de wok en bak de pasteitjes tot ze goudbruin zijn. Eerst de bolle kant, daarna de platte kant.

Tip!

Je kunt met deze hoeveelheid ingrediënten 30 grote of 50(!) kleine pastechi maken. Voel je dus vrij om de helft of een kwart van de hoeveelheden te nemen. Tenzij je hele familie komt eten natuurlijk ;-)

Tip!
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.