Recepten Ontbijt Brunch

Pannenkoeken: een feestje om te eten ’s ochtends, want: zoet (zonder suiker), gezond en snel! Maar deze improved versie is nog beter: deze pannenkoekjes zijn wat steviger en vallen daarom tijdens het keren minder snel uit elkaar. Ook zitten er superzaden in om ze extra healty te maken.

Cookinglife Foodies
Banaan-ei pannenkoekjes

Recept

Banaan-ei pannenkoekjes

De gezonde variant

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 4 porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Kom
  • Staafmixer (het liefst met hakmolen)

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 1 flinke eetlepel pindakaas
  • Kaneel
  • 1 el. lijnzaad
  • 1 el. chiazaad
  • Kokosolie (met of zonder smaak)
  • Handje walnoten
  • Maple siroop

Hoe bereid je de banaan-ei pannenkoekjes?

  1. Het hakmolentje dat bij een staafmixer hoort is ideaal voor dit recept! Hij is sterk, er past net genoeg in het bakje en (in tegenstelling tot een keukenmachine) hij is zo schoon.
  2. Doe de banaan (in stukjes), de eieren en de pindakaas in de molen. Heb je geen molen, doe dan alles in een kom en zet de staafmixer hier op. Maal het geheel tot een bijna glad mengsel, er mogen best nog een paar kleine stukjes banaan te zien zijn. Op het laatst voeg je de lijn- en chia zaad en kaneel toe en zet je de mixer nog heel even aan.
  3. Verhit wat kokosolie in de koekenpan en bak pannenkoekjes van het mengsel. Ik haalde er 3 middelgrote uit, je kunt ook kiezen voor 2 grote of 4 kleintjes.
  4. Serveer met stukjes walnoot en een scheut Maple siroop. Yummie!

In deze variant zitten noten, maar mocht je daar allergisch voor zijn kan je deze natuurlijk weglaten en vervangen door andere lekkere dingen.

Tip!

Met gezond beleg kan je eindeloos variëren. Een paar opties:

  • appel en rozijnen
  • banaan en gedroogde cranberry's
  • gojibessen, kokosschaafsel en cacao nibs
  • blauwe bessen en frambozen (bijvoorbeeld uit de diepvries)
  • om te zoeten kan je honing of agave siroop gebruiken
Tip!