Recepten Bakken Glutenvrij Suikervrij

Een glutenvrij bananenbrood is iets wat al een tijdje op mijn to-do lijstje stond. Zelf bakte ik al eerder één, maar ik was er niet 100% tevreden over. In een kookboek kwam ik een suiker-en glutenvrij bananenbrood en dat wilde ik maar wat graag proberen. UIteraard heb ik er een eigen twist aan gegeven. 

Cookinglife Foodies
Bananenbrood

Recept

Bananenbrood

Dit brood proeft meer als een cake. Ongeacht wat het nou echt is, het is een heerlijk recept en ideaal als tussendoortje.

Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Porties 1 brood

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 50 min
Totaal 1 uur 10 min

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram dadels (zonder pit)
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 ½ theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • 60 gram grof gehakte hazelnoten

Hoe maak je bananenbrood?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Doe de ontpitte dadels en bananen in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel.
  3. Klop in een kom de eieren met zout luchtig (2 minuten)
  4. Meng dan de eieren voorzichtig door het bananenmengsel en spatel ook het amandelmeel, gehakte hazelnoten en de bakingsoda erdoor. Roer dit goed door tot je een egaal mengsel hebt.
  5. Vet een cakevorm in of doe hier bakpapier in. Giet het mengsel in de cakevorm en bak in 45-50 minuten goudbruin.
  6. Als de cake te snel donker wordt, kun je het blik afdekken met wat aluminiumfolie. Laat het bananenbrood goed afkoelen voor je het uit de vorm haalt.

Het recept voor bananenbrood is erg gemakkelijk en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Ik voegde zelf nog wat gehakte hazelnoten toe, om het brood (eigenlijk is het gewoon een heerlijke cake) wat meer bite te geven. Uiteraard proefden collega’s op mijn werk dit bananenbrood ook en ze vonden vooral de extra bite van de hazelnoten heerlijk.

In het recept staat dat het bananenbrood 40-45 minuten in de oven moet, maar ik vond de cake eigenlijk niet gaar genoeg. Uiteraard verschilt dit wel per oven, maar ik zal volgende keer zeker 50 minuten aanhouden. Het bananenbrood bewaarde ik in de koelkast en elke dag nam ik een flinke plak mee naar mijn werk. Als je het luchtdicht of in aluminiumfolie verpakt kun je er zeker 5-6 dagen van smullen. Of vries het in.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.