Recepten

Bananenbrood is geweldig. Het is zo klaar, vult enorm en het is makkelijk om te maken. Maar bovenal gewoon waanzinnig lekker. Van één plakje zit je propvol en geloof me: als je weet dat dit nog in je tas zit als tussendoortje om een uur of 3, dan ben je blij. Als je het invriestkun kun je lekker lang een plakje bananebrood meenemen naar je werk. Je begrijpt: ik ben groot van van bananenbrood. Op focusonfoodies.nl was al een bananenbrood recept te vinden, maar deze keer maakte ik glutenvrij en suikervrij bananenbrood met pecan noten en die pecan noten zijn toch wel heuuullll lekker!

Cookinglife Foodies
Bananenbrood met pecan noten

Recept

Bananenbrood met pecan noten

Halverwege de middag heb je vaak een dip, je lichaam heeft brandstof nodig. In plaats van het vol te proppen met suikers kun je dit bananenbrood maken. Je lichaam én jij zullen hier heel blij mee zijn!

Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Porties 1 brood

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 50 min
Totaal 1 uur 5 min

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram dadels (zonder pit)
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram hazelnootmeel
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • halve theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • 100 gram grof gehakte pecan noten

Hoe maak je bananenbrood met pecan noten?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Doe de ontpitte dadels en bananen in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel.
  3. Klop in een kom de eieren met zout luchtig (ongeveer 2 minuten).
  4. Meng dan de eieren voorzichtig door het bananenmengsel en spatel ook het amandelmeel, hazelnootmeel, pecannoten, bakpoeder en baking soda erdoor. Roer dit goed door tot je een egaal mengsel hebt.
  5. Vet een cakevorm in of doe hier bakpapier in. Giet het mengsel in de cakevorm en bak in 45-50 minuten goudbruin.
  6. Als de cake te snel donker wordt, kun je het blik afdekken met wat aluminiumfolie. Laat het bananenbrood goed afkoelen voor je het uit de vorm haalt.

Als je geen glutenallergie hebt, kun je overigens ook alleen speltmeel gebruiken, dat is geen enkel probleem. Al vind ik wel dat amandelmeel altijd een lekkere nootachtige smaak geeft die goed combineert met banaan. Ben je een chocolade liefhebber? Doe er wat cacao nibs of cacao poeder doorheen. Houd je van rozijnen? Voeg deze toe.

Houd je meer van walnoten dan van pecan noten? Varieer er lekker op los met dit recept zou ik zeggen, want het is de basis voor een heerlijk bananenbrood. En heb je een variatie gevonden die iedereen zou moeten kennen? Deel jouw ultieme bananenbrood! Je collega's zullen je dankbaar zijn.