Ook voor op of bij de BBQ kun je gewoon naar hartelust gezond eten. Laat de vette varkensworsten achterwege en doe zelf een beetje creatief in de keuken en zonder al te veel moeite maak je de BBQ gezonder dan je misschien denkt. Afgelopen weken heb ik verschillende glutenvrije recepten geplaatst en vandaag komt daar weer een lekker receptje bij: BBQ kip spies met homemade pindasaus.
Recept
Gezond eten gaat prima van de BBQ. Zeker met deze spiesjes die je volledig zelf maakt met pure ingrediënten, zelfs de pindasaus.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Indonesisch |
Porties | 2 personen |
Voorbereidingstijd | 40 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 55 min |
Dit gerecht klaar maken is snel: je snijdt kipfilet in blokken en marineert deze lekker in wat kruiden. Gebruik . Je wist vast al dat in veel van de kant en klare gemarineerde BBQ vleesjes in de supermarkt, maar ook van de slager, suiker en tarwe verwerkt zijn in de marinade? Mijn vlees en vis koop ik daarom altijd ‘puur’, naturel en zonder marinades. Marineren doe je namelijk zelf ook gemakkelijk en dat kan met enkel en alleen kruiden.
In tegenstelling tot wat sommige mensen denken hoeft vlees ook heus niet de dag ervoor al gemarineerd te worden. Tuurlijk, als je de tijd hebt geldt zeker ‘hoe langer, hoe beter’, maar dat lukt niet altijd. Marineer een half uur van te voren en je vlees smaakt ook al heerlijk. Ook de pindasaus is zo gemaakt en heb je in 5 minuutjes klaar.