Recepten

Ook voor op of bij de BBQ kun je gewoon naar hartelust gezond eten. Laat de vette varkensworsten achterwege en doe zelf een beetje creatief in de keuken en zonder al te veel moeite maak je de BBQ gezonder dan je misschien denkt. Afgelopen weken heb ik verschillende glutenvrije recepten geplaatst en vandaag komt daar weer een lekker receptje bij: BBQ kip spies met homemade pindasaus.

Cookinglife Foodies
BBQ kip spies met homemade pindasaus

Recept

BBQ kip spies met homemade pindasaus

Gezond eten gaat prima van de BBQ. Zeker met deze spiesjes die je volledig zelf maakt met pure ingrediënten, zelfs de pindasaus.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 40 min
Bereidingstijd 15 min
Totaal 55 min

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • scheutje olijfolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel tamari (glutenvrije sojasaus)
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels pindakaas
  • halve rode peper

Hoe maak je BBQ kip spiesjes met homemade pindasaus?

  1. Snijd de kipfilet in grote blokjes en marineer deze ongeveer een half uurtje (langer mag) in een mengsel van olijfolie, komijnzaad en tamari. Rijg ze daarna aan een grote houten prikker.
  2. Snipper de sjalotjes en de rode peper en fruit deze aan in een steelpannetje. Doe er de kokosmelk en twee eetlepels pindakaas bij en roer goed door.
  3. Wanneer het een egaal sausje wordt, is het al klaar. Is de saus echter te dun, voeg dan iets meer pindakaas toe (per theelepel), of juist wat kokosmelk als het mengsel te dik blijft. Je kunt er altijd nog een klein beetje sambal doorheen doen als je van lekker pittige pindasaus houdt.
  4. Leg de kipspiesjes op de BBQ en laat ze in 10-15 minuten garen. Serveer met je zelfgemaakte pindasaus, eet smakelijk!

Dit gerecht klaar maken is snel: je snijdt kipfilet in blokken en marineert deze lekker in wat kruiden. Gebruik . Je wist vast al dat in veel van de kant en klare gemarineerde BBQ vleesjes in de supermarkt, maar ook van de slager, suiker en tarwe verwerkt zijn in de marinade? Mijn vlees en vis koop ik daarom altijd ‘puur’, naturel en zonder marinades. Marineren doe je namelijk zelf ook gemakkelijk en dat kan met enkel en alleen kruiden.

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken hoeft vlees ook heus niet de dag ervoor al gemarineerd te worden. Tuurlijk, als je de tijd hebt geldt zeker ‘hoe langer, hoe beter’, maar dat lukt niet altijd. Marineer een half uur van te voren en je vlees smaakt ook al heerlijk. Ook de pindasaus is zo gemaakt en heb je in 5 minuutjes klaar.