Recepten Bakken Glutenvrij Suikervrij Tussendoortje

Ik ben zo blij met dit recept. Al tijden wilde ik een receptje bedenken voor zandkoekjes, met een deeg waar je gemakkelijk vormpjes uit kon steken zodat het ook leuke koekjes zijn om met samen met kinderen te bakken. Zo is mijn passie voor bakken en koken namelijk ontstaan; als klein meisje samen met mama zandkoekjes bakken uit een kookboek. Deze glutenvrije en suikervrije boekweitmeel koekjes zijn de gezonde variant; ze zijn suikervrij maar toch heerlijk zoet en je maakt ze in de leukste vormpjes.

Cookinglife Foodies
Hoe maak je boekweitmeel koekjes?

Recept

Hoe maak je boekweitmeel koekjes?

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze koekjes te bakken. Echt ideaal!

Gang Tussendoortje
Keuken Franse
Porties Voor een kommetje vol koekjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Oventijd 15 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 200 gram boekweitmeel
  • 75 gram kokosolie
  • 110 gram dadels
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 ml plantaardige melk (bijv. suikervrije amandelmelk)
  • snuf zout

Hoe maak je boekweitmeel koekjes?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Smelt de kokosolie.
  3. Doe het boekweitmeel samen met kokosolie, (ontpitte) dadels, wijnsteenbakpoeder, baking soda, vanille extract, plantaardige melk en zout in een keukenmachine. Laat draaien tot je een egaal deeg hebt.
  4. Kneed dit nog goed door met je handen tot je een bol hebt. Is het deeg te nat? Voeg iets een klein beetje boekweitmeel toe. Is het juist te droog? Doe er dan nog een klein scheutje amandelmelk bij.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak het deeg plat tot ongeveer 1 dik en steek hier één voor één de koekjes uit. Leg deze op de bakplaat en bak in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Laat ze even afkoelen, dan worden ze hard.

Dit is het ultieme koekjesdeeg om van te snoepen. Koekjesdeeg snoepen is één van mijn guilty pleasures, zelfs als er ei in zit! Dat is natuurlijk helemaal niet zo goed voor je en daarom is dit deeg ook zo fijn: er zit geen ei in. Overigens ook geen boter en dat maakt de koekjes ook nog veganistisch. Ze zijn dus echt voor bijna iedereen geschikt! Oh en nog twee voordelen: je hebt maar een paar ingrediënten nodig en ze zijn zo klaar.

En prima een aantal dagen houdbaar, mits je ze luchtdicht verpakt. Ze zaten hier in een koekjespot, maar hebben het helaas niet langer dan 3 dagen uitgehouden. Ze zijn gewoon te lekker! Volgens het testpanel zou je niet zeggen dat er helemaal geen suiker in zit en ik denk dat ze daardoor nóg lekkerder zijn voor kids. Dan hebben ze dus niet eens door dat ze gezonder aan het eten zijn ;-).