Boerenkool quinoa koekjes

Een gezonde hartige snack

 

 

 

Deze heerlijke en simpele koekjes zijn ideaal als bijgerecht of als snack. Je kunt ze al een dag van tevoren maken en hoeft ze dan alleen nog even op te warmen! 

Boerenkool quinoa koekjes
Recepten Tussendoor Bijgerecht Snacks
Cookinglife Foodies
Boerenkool quinoa koekjes

Recept

Boerenkool quinoa koekjes

van kikkererwten

Gang Snack/Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 20 koekjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Wachttijd 30 min
Bakken 6 min
Totaal 51 min

Benodigdheden

  • Kom 
  • Vork 
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 1 blik van 400 gram kikkererwten
  • 120   gram quinoa
  • 100   gram gesneden boerenkool
  • 1   el olijfolie
  • 1   ei
  • 1   tl kerrie
  • 100   gram speltbloem
  • Peper & zout

Hoe bereid je de bloemkool quinoa koekjes?

  1. Was de kikkererwten en kook de quinoa gaar volgens aanwijzing op verpakking.
  2. Prak de kikkererwten grof met een vork en voeg de quinoa toe. Roer goed door en schep de boerenkool erbij. Voeg vervolgens achtereenvolgens het ei, de kerrie en de speltbloem toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Kneed alles even goed door en zet het kikkererwten/quinoa-mengsel minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk wat olijfolie in de pan. Vorm twintig koekjes van het kikkererwten/quinoa-deeg. Bak ze in ongeveer 6 minuten aan beide kanten goudbruin.

Serveer met een lekkere salade en een stukje vis of kip en smullen maar!