Recepten Bakken Glutenvrij

Rijstmeel is niet het makkelijkste meel om mee te bakken. Althans, dat vind ik, aangezien mijn rijstmeelcake 4.0 nog steeds niet goed genoeg was om online gezet te worden. Waar een wil is, is een weg, dus die rijstmeelcake komt er wel. Maar deze glutenvrije brownies van rijstmeel zonder geraffineerde suikers zijn een groot succes.

Cookinglife Foodies
Brownies van rijstmeel

Recept

Brownies van rijstmeel

Smeuïg, rijke chocoladesmaak en toch relatief gezond, voor een brownie tenminste. Het recept is super snel, dus je hebt binnen no-time geweldige brownies op tafel staan.

Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Porties ca 10 stuks

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 55 gram kokosolie
  • 50 gram olijfolie
  • 50 gram rijstmeel
  • 10 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
  • 85 gram pure chocolade
  • 115 gram kokosbloesem suiker
  • 10 gram cacao nibs
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanille extract

Hoe maak je brownies van rijstmeel?

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Doe de kokosolie, olijfolie en chocolade in een kom en smelt au bain marie tot het een mooi mengsel is en de chocolade helemaal gesmolten is.
  3. Meng in een aparte kom de eieren, suiker, vanille extract en het meel en mix dit even goed door. Voeg hier het chocolade mengsel aan doe en de cacao nibs en mix nog een minuutje met de handmixer.
  4. Giet het mengsel in een vierkante vorm bekleed met bakpapier en bak in de oven ongeveer 15-18 minuten.

Ondertussen wil ik natuurlijk ook weleens iets lekkers bakken met rijstmeel dat wel daadwerkelijk geslaagd is. En deze glutenvrije rijstmeel brownies zijn perfect. Perfect? Ja echt. Smeuïg, rijke chocoladesmaak en toch relatief gezond. Al moet ik eerlijk zijn en zeggen dat deze brownies wel iets meer calorieën bevatten dan bijvoorbeeld een havermout koekje. Maar er zit geen geraffineerde suiker, boter of tarwe in, dus voor een brownie is het best een gezonde jongen.

Ook voor deze brownies gebruik ik Vivani chocolade, en wel de 92% cacao. Die bevat kokosbloesem suiker in plaats van geraffineerde suiker en heeft een rijke, pure smaak. Yummy!
Het recept is super snel, dus je hebt binnen no-time geweldige brownies op tafel staan.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.