Rijstmeel is niet het makkelijkste meel om mee te bakken. Althans, dat vind ik, aangezien mijn rijstmeelcake 4.0 nog steeds niet goed genoeg was om online gezet te worden. Waar een wil is, is een weg, dus die rijstmeelcake komt er wel. Maar deze glutenvrije brownies van rijstmeel zonder geraffineerde suikers zijn een groot succes.
Recept
Smeuïg, rijke chocoladesmaak en toch relatief gezond, voor een brownie tenminste. Het recept is super snel, dus je hebt binnen no-time geweldige brownies op tafel staan.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | ca 10 stuks |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 30 min |
Ondertussen wil ik natuurlijk ook weleens iets lekkers bakken met rijstmeel dat wel daadwerkelijk geslaagd is. En deze glutenvrije rijstmeel brownies zijn perfect. Perfect? Ja echt. Smeuïg, rijke chocoladesmaak en toch relatief gezond. Al moet ik eerlijk zijn en zeggen dat deze brownies wel iets meer calorieën bevatten dan bijvoorbeeld een havermout koekje. Maar er zit geen geraffineerde suiker, boter of tarwe in, dus voor een brownie is het best een gezonde jongen.
Ook voor deze brownies gebruik ik Vivani chocolade, en wel de 92% cacao. Die bevat kokosbloesem suiker in plaats van geraffineerde suiker en heeft een rijke, pure smaak. Yummy!
Het recept is super snel, dus je hebt binnen no-time geweldige brownies op tafel staan.