Tijdens onze te gekke vakantie op Kefalonia verbleven we een paar nachten in een luxe villa. Bij de voordeur lag een kaartje, dat het mogelijk was om in jouw eigen keuken van een diner te genieten, dat bereid was door een kok. De kok nam de boodschappen mee, kookte een 3-gangendiner én ruimde daarna de keuken ook weer op. Vooruit, dat wilden we wel ;-). De kok bleek Viva, een enorm lieve dame die al jaren bij vaste gasten op het eiland komt koken. Ze heeft jaren in New York gewoond, spreekt dus ook super goed Engels en ze weet wat lekker eten is. Toen we haar carrot cake proefden, móést ik die thuis nog eens maken en Viva was zo lief om me haar recept te sturen. Hierbij dus, naar recept van Viva, een carrot cake met spelt en kokosbloesemsuiker.
Recept
Wanneer je deze carrot cake hebt geproefd, wil je hem nog een keer maken! Hij is heerlijk en ook nog eens gemaakt zonder geraffineerde suiker.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 10-12 puntjes |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 45 min |
Koeltijd | 15 min |
Totaal | 1 uur 20 min |
Dat deze carrot cake zo gigantisch lekker is, komt volgens mij vooral door Viva’s touch, die ze aan het recept heeft gegeven. Zo zei ze: door er een beetje Griekse yoghurt doorheen te doen, wordt de cake nog lekkerder en blijft deze een beetje smeuïg. En natuurlijk had ze gelijk. Zelf heb ik er nog wat speculaaskruiden aan toegevoegd, omdat ik dat zo vind passen bij deze tijd van het jaar. Maar die kun je ook gewoon weglaten. Ook heb ik geen frosting aan de cake toegevoegd, omdat ik het zonder stiekem lekkerder vindt. Maar je kunt dat natuurlijk wel simpel maken, door wat kokosroom op te kloppen met een klein beetje citroensap.
Wil je een glutenvrije carrot cake maken? Vervang dan het speltmeel door 250 gram amandelmeel en 100 gram rijstmeel, of gebruik 300 gram zelfrijzend glutenvrij bakmeel. En gebruik sojayoghurt of kokosyoghurt voor een zuivelvrije / lactosevrije carrot cake. Schrik niet van de ingredientenlijst; het zijn voornamelijk kruiden die je waarschijnlijk toch al in huis hebt. En het resultaat…. jemig, ik geloof niet dat ik ooit zo’n lekkere carrot cake op heb.