Pindakaas is één van mijn lievelings. Ik kan het echt overal opsmeren: ‘old-school’ op brood en op crackers, maar ik gebruik het ook in mijn groentecurry’s, door mijn havermout en ik maak er gezonde koekjes van. Omdat ik zoveel mogelijk probeer af te wisselen in wat ik eet, werd het hoog tijd dat ik mijn voorraad eens ging aanvullen met andere notenspreads. In de (natuur)winkel zijn veel soorten te koop. Maar zelf maken is natuurlijk veel leuker! Je weet dan namelijk zeker dat er geen overbodige toevoegingen aan te pas komen en dat de noten zoveel mogelijk onbewerkt zijn. En nog belangrijker: je kan lekker experimenteren met extra smaakmakers waardoor de spread nog lekkerder wordt dan die uit de winkel! Dit keer maakte ik cashewpasta met vanille.
Recept
Maak je eigen notenspread. Deze cashewpasta is een heerlijk romige variatie op de immer populaire pindakaas.
Gang | Beleg |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 1 potje |
Bereidingstijd | 10 min |
---|---|
Totaal | 10 min |
Wist je dat noten verschillende samenstellingen van voedingsstoffen hebben? Alleen al daarom is het een goed idee om je pindakaas eens af te wisselen! De cashewnoot heeft in vergelijking met andere noten een hoog eiwitgehalte en hij blinkt uit in zijn hoge gehalte aan magnesium, ijzer en fosfor. Wat verder uniek is aan cashewnoten is dat ze veel B-vitamines bevatten die bijdragen aan een goede energiestofwisseling. De cashewnoot is daarom een echte topper, zeker als je weinig of geen vlees of zuivelproducten eet.
Ik koos ervoor om een spread van cashewnoten te maken. Ik voegde er wat echte vanille aan toe wat een hemelse combinatie bleek te zijn…. Jumm…. De smaak deed me zelfs een beetje denken aan die van witte chocolade… Zo romig!! Ben je geen fan van cashewnoten? Geen probleem, notenspreads kan je met alle noten maken die je maar wilt. Probeer de combi hazelnoten-cacao of amandel-honing eens!