Recepten Bijgerechten

Chipotle (spreek uit als tsji-pot-lé) zijn gerookte jalapeño pepers die als smaakmaker worden gebruikt in vele Mexicaanse gerechten. Chipotle heeft een vrij pittige en rokerige smaak, perfect voor een barbecue gerecht! Doordat er saus van gemaakt is, (je koopt dit kant-en-klaar in de supermarkt) kun je het gemakkelijk over de mais heen smeren. In combinatie met de boter en peterselie heb je een heerlijk gekruid, spicy bijgerecht van de barbecue.

Cookinglife Foodies
Chipotle maiskolven

Recept

Chipotle maiskolven

van de BBQ

Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 1 portie

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Benodigdheden

  • Satépen
  • Kwast
  • BBQ / grillplaat / grillpan

Ingrediënten

  • 2 maiskolven
  • 25 gr (Ierse) boter
  • 2 el Chipotle saus
  • Paar takjes verse peterselie

Hoe bereid je de maiskolven?

  1. Meng de boter, Chipotle saus en peterselie in een bakje door elkaar heen.
  2. Bestrijk de maiskolven met het mengsel.
  3. Leg de maiskolven 15 minuten op de BBQ, keer halverwege om.
  4.  

Tips!

Prik een spies of vork in de onderkant van de mais, zo krijg je geen vieze handen!

Tips!
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.