Recepten Snacks Koeken

Deze chocokoko’s zijn werkelijk to die for. Ze zijn zoet, tropisch, hebben een heerlijke bite en je kan er ongegeneerd van snoepen. Ze zijn namelijk hartstikke gezond! Lees snel verder wat je nodig hebt en hoe je ze maakt. Enne, laat de suiker maar in de kast staan. Dat zit er dus mooi niet in!

Cookinglife Foodies
Chocokoko’s

Recept

Chocokoko’s

Gezonde snack

Gang Snack
Keuken
Porties 10 stuks

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Wachttijd 30 min
Totaal 40 min

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Bordje
  • Steelpannetje
  • Vershoudbakje

Ingrediënten

  • 10 grote medjoul dadels 
  • 3 handjes havermout 
  • 2 el. cacao nibs 
  • 2 el. kokosschaafsel 
  • 1 el. kokosolie

Hoe bereid je de chocokoko's?

  1. Ontpit de dadels en doe ze samen met de havermout en cacao nibs in de keukenmachine. Houd hem goed vast, hij kan nogal heen en weer schudden door de zware substantie van de dadels.
  2. Smelt ondertussen de kokosolie in het pannetje en voeg een klein beetje toe aan het dadelmengsel. Kijk even naar de substantie: is het plakkerig genoeg om mee te kneden, maar niet te nat? Dan is het goed. Doe er anders nog wat kokosolie bij. Is het te nat? Voeg dan nog wat havermout toe.
  3. Als het goed is kan je nu figuurtjes maken van het mengsel. Je kunt er rechthoekige vormpjes, maar ook balletjes van draaien of er iets anders leuks van maken.
  4. Rol ze even door het kokosschaafsel (dat je op een bordje hebt uitgestrooid), leg ze in een vershoudbakje en zet ze minimaal een halfuur in de koelkast. Als je je écht niet kan inhouden kan je er ook best een proeven voor ze de koelkast ingaan, maar waarschijnlijk eet je ze dan allemaal in één keer op 

Onthoud: koken is een kunst, geen wetenschap. Houd je niet al te veel vast aan de hoeveelheden, maar doe het op gevoel en naar jouw smaak.