Recepten Glutenvrij Bakken Lactosevrij Vegan Suikervrij Valentijnsdag Nagerecht

Deze glutenvrije en suikervrije chocolade cupcakes met aardbei zijn echt om te smullen. En met maar 4 ingrediënten, heb je ze zo gemaakt! 

Cookinglife Foodies
Chocolade cupcakes met aardbei

Recept

Chocolade cupcakes met aardbei

Maar 4 ingrediënten nodig!

Gang Nagerecht, dessert
Keuken Amerikaans
Porties Voor 4 cupcakes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Opstijftijd 20 min
Totaal 35 min

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 160 gram medjoul dadels (ontpit)
  • 2 grote eetlepels cacaopoeder
  • 16 aardbeien
  • paar blaadjes munt ter versiering

Hoe maak je chocolade cupcakes met aardbei ?

  1. Ontpit de medjoul dadels en doe deze samen met het amandelmeel in de foodprocessor. Laat enkele minuten draaien tot het fijngemalen is.
  2. Voeg het cacaopoeder toe en zet het geheel nog 20 seconden aan.
  3. Doe muffinvormpjes in een muffinblik (of gebruik kleine kommetjes). Pak een hand van het chocomengsel en kneed tot een plakkerig geheel. Druk dit dan in de vormpjes. Begin in het midden van het vormpje; als je het deeg platdrukt krijg je vanzelf al een beetje een opstaande rand.
  4. Doe dit met vier muffinvormpjes. Als je klaar bent, zet je de muffinvormpjes 20 minuten in de diepvries.
  5. Snijd ondertussen de aardbeien elk in 4 stukjes. Haal na 20 minuten de gebakjes uit de vriezer en vul ze met aardbei. Verwijder het muffinvormpje en garneer eventueel met een topje verse munt.
  6. Bewaar in de koelkast tot je ze serveert.

Dit recept is ideaal om je geliefde mee te verassen tijdens Valentijn. Nu zul je misschien denken: ‘Hè, maar waarom een Valentijns recept voor vier mensen en niet gewoon voor twee? Maar de cupcakes zijn zo lekker, dat je Valentijn je zal smeken om een tweede en dan kun je zelf niet achterblijven;)

Doordat het rauwe cupcakes zijn en de ingrediënten dus niet worden verwarmd in bijvoorbeeld een oven, blijven alle goede voedingsstoffen bewaard. De vitamines en mineralen uit de amandelen, dadels en cacaopoeder (en aardbeien natuurlijk) zit je gewoon weg te snoepen. Het is dus echt een gezond 'gebakje'. En naast glutenvrij en suikervrij zijn de cupcakes ook lactosevrij en vegan. 

Producten voor dit recept

Speciaal voor jou geselecteerd

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.