Recepten Dranken

Deze romige ijskoffie uit Zuid-Korea is ontzettend makkelijk zelf te maken en erg lekker. Dalgona-koffie is een drank die wordt gemaakt door gelijke delen oploskoffiepoeder, suiker en heet water op te kloppen tot het romig wordt en het vervolgens toe te voegen aan melk. Door het schuim toe te voegen aan warme melk en te garneren met chocoladeschaafsel krijg je een heerlijke romige en smaakvolle koffie!

Cookinglife Foodies
Dalgona koffie

Recept

Dalgona koffie

Romig en smaakvol

Gang Drankje
Keuken Zuid Koreaans
Porties 1 glas

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 5 min

Benodigdheden

  • Mixer
  • Eetlepel
  • Schaal
  • Glas
  • Lepeltje

Ingrediënten

  • 2 eetlepels oplos espresso
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels heet water
  • warme melk voor twee glazen
  • Chocolade voor de garnering

Hoe maak je Dalgona koffie?

  1. Meng de espressopoeder met de suiker in een ruime schaal. Voeg het hete water toe en klop totdat je een mooi schuim krijgt. Dit gaat het makkelijkste met een handmixer.
  2. Verwarm de melk en giet dit in het glas, doe het glas niet te vol want de koffie schuim komt er nog op.
  3. Maak het af met een mooie lepel en wat geraspte chocolade, de lepel heb je nodig als je gaat drinken want gemengd is deze combinatie toch wel het lekkerst! 

Je kunt er ook voor kiezen de koffie met koude melk en ijsklontjes te maken, zo kun je het hele jaar door genieten van een (ijs)koffie!

Tip:

Je kunt er ook voor kiezen de koffie met koude melk en ijsklontjes te maken, zo kun je het hele jaar door genieten van een (ijs)koffie!

Tip: