De Buyer Koekenpan Lyonnaise Carbon Plus - ø 36 cm - zonder anti-aanbaklaag
Deze de Buyer pannen zijn de ideale pannen om de perfecte gerechten te bereiden. De pannen zijn gemaakt van plaatstaal, dit warmt snel op en verdraagt hoge temperaturen. De Buyer pannen bevatten een hoog koolstof gehalte. Hierdoor kunnen de pannen een leven lang mee gaan, op voorwaarde dat je ze goed verzorgd. Alle de Buyer pannen moeten eerst ingebrand worden. Lees hier beneden hoe je dit het beste kan doen.
Inbranden de Buyer pannen
Voordat je een de Buyer pan kan gebruiken moet je deze eerst inbranden om een anti-aanbak laag te creëren. Om de pan in te branden heb je een oliesoort nodig, echter werkt olijfolie niet goed, dit kan geen hoge temperaturen aan. Zet de pan op het fornuis en warm deze op laag vuur op. Giet een flinke laag olie in de pan en laat dit 5 minuten koken. Schrik niet van de rookvorming, dit is normaal. Na 5 minuten kun je de olie afgieten en de pan drogen met keukenpapier, het is de bedoeling dat er een klein laagje olie achterblijft in de pan. Vanaf nu kun je de pan normaal gebruiken.
Hoe onderhoud je een de Buyer pan?
Gedurende het gebruik wordt de pan steeds zwarter en beschermt hij beter tegen aanbakken. Was de pan na gebruik nooit af met afwasmiddel. Heet water is voldoende om de pan schoon te krijgen. Op deze manier blijft de pan licht vettig en blijft de anti-aanbaklaag intact. Hoe langer de pan gebruikt wordt, hoe beter de anti-aanbaklaag wordt. De pan kan, als je hem goed blijft behandelen, je hele leven mee gaan!
De Buyer Mineral Carbon plus
De Buyer Mineral Carbon plus is de eerste serie van de Buyer pannen. Deze pannen zijn niet voorzien van bijenwas, en hebben de ouderwetse handgreep nog. De pannen zijn nog steeds hartstikke populair, zeker in de horeca. De Carbon plus is voor de echte kookliefhebber.