Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
recepten tussendoor bijgerecht snacks voorgerechten gezond

Dumplings zijn lapjes deeg met een hartige vulling die op verschillende manieren en in diverse stijlen kunnen worden gevouwen. Ze worden ook wel beschouwd als de Chinese versie van ravioli. De vulling kan bestaan uit ingrediënten zoals varkensgehakt, Chinese kool en lente-uitjes, maar er zijn talloze andere variaties mogelijk. Dumplings zijn geschikt als snack, voor de lunch, als tussendoortje of als avondmaaltijd.

Recept

Dumplings maken

Varieer met jouw favoriete vullingen! Deze dumplings zijn perfect als snack, lunch of avondmaaltijd! Probeer eens verschillende combinaties en geniet van deze smakelijke dumplings op elk moment van de dag!

Gang Voorgerecht
Keuken Chinees
Porties 15 stuks

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 35 min

Benodigdheden

  • Dumpling maker
  • Hapjespan
  • Stoommandje met bakpapier erin
  • Eetstokjes

Ingrediënten

  • 125 g gepelde garnalen (ongeveer 250 g ongepeld)
  • 1 bosui, fijn gehakt
  • 75 g Chinese kool, in blokjes van 5 mm
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • ½ tl geraspte verse gember
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • Snuf peper
  • ½ tl suiker
  • ½ el sake of droge sherry
  • 15 dumpling deegvellen (10 cm diameter)
  • VOOR DE SAUS:
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el rijstazijn

Dumplings

    1. Laat de dumpling vellen ontdooien in de verpakking of onder een vel folie tegen het uitdrogen.
    2. Dep de garnalen droog en hak ze kort fijn in een keukenmachine of met een mes (dit duurt iets langer). Het moet nog wel wat structuur houden, dus vermaal het niet té fijn. 
    3. Doe de gehakte garnalen in een kom en meng er de rest van de ingrediënten door. Bewaar de vulling tot gebruik in de koelkast.
    4. Meng de ingrediënten van de dipsaus en zet dit ook nog even in de koelkast.
    5. Pak de dumpling maker erbij. Leg hem open neer en bestrooi met een beetje bloem tegen het plakken van de vellen. Leg er dan een vel op en plaats 2 tl vulling in het midden van het deegvel. Maak de rand een beetje nat en sluit de dumplingmaker, waardoor de randen aan elkaar blijven plakken!
    6. Wanneer alle dumplings gevuld zijn is het tijd om ze te stomen. Neem hiervoor een koekenpan. Verhit hierin een laagje water. Leg het stoommandje in de pan, zorg dat de bodem niet helemaal onder water staat. Leg de dumplings op een stukje bakpapier in het stoommandje. Zorg dat de dumplings niet tegen elkaar of de rand aan liggen, dan plakken ze vast. Je kunt ook meerdere stoommandjes op elkaar stapelen, zodat je meer tegelijk kan stomen. Het duurt ongeveer 5 minuten totdat de dumplings gaar zijn!
    7. Serveer met de dipsaus en eventueel met wat verse bieslook.
    8. Eet ze direct wanneer de dumplings nog lekker warm zijn!

    Gyoza deegvellen zijn te koop in het diepvriesvak van de toko en de grotere supermarkten. Ook kun je ze zelf maken als je dat zou willen!

    Tip!

    In dit recept maken we gebruik van dumplingvellen en een garnalenvulling, maar de mogelijkheden voor variatie zijn eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld wontondeeg met een Chinese vulling proberen, bladerdeeg met appelvulling, of zelfgemaakt pastadeeg met een vulling van zongedroogde tomaatjes.