recepten
tussendoor
bijgerecht
snacks
voorgerechten
gezond
Recept
Dumplings maken
Varieer met jouw favoriete vullingen! Deze dumplings zijn perfect als snack, lunch of avondmaaltijd! Probeer eens verschillende combinaties en geniet van deze smakelijke dumplings op elk moment van de dag!
Gang | Voorgerecht |
---|---|
Keuken | Chinees |
Porties | 15 stuks |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 25 min |
---|---|
Totaal | 35 min |
Benodigdheden
- Dumpling maker
- Hapjespan
- Stoommandje met bakpapier erin
- Eetstokjes
Ingrediënten
- 125 g gepelde garnalen (ongeveer 250 g ongepeld)
- 1 bosui, fijn gehakt
- 75 g Chinese kool, in blokjes van 5 mm
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- ½ tl geraspte verse gember
- 1 tl sesamolie
- 1 el sojasaus
- Snuf peper
- ½ tl suiker
- ½ el sake of droge sherry
- 15 dumpling deegvellen (10 cm diameter)
- VOOR DE SAUS:
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el rijstazijn