Okee, stel je even voor…. Een warme zomerdag, en een spontane bbq in de tuin. Met vrienden, of familie, lekker buiten eten in het late middagzonnetje. Ik hou ervan hoor! Spontaan de wijn op tafel, en natuurlijk mogen de lekkere hapjes dan niet ontbreken. Ik maak dan heel graag deze glutenvrije focaccia met mozzarella, ui en olijven klaar. De ingrediënten heb ik standaard in huis, en als ik al een beetje van tevoren weet dat we lang buiten zitten, dan zet ik in de middag mijn deeg alvast klaar. Later op de middag doet de oven dan zijn werk, en ik weet mijn familie en vrienden keer op keer te verrassen met dit lekkere broodje!
Recept
Focaccia is een heerlijk brood voor bij de borrel, de moeite waard om zelf eens te maken!
Gang | Brood |
---|---|
Keuken | Ilatiaans |
Porties | Voor 1 focaccia |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Rijstijd | 40 min |
Bereidingstijd | 40 min |
Totaal | 1 uur 40 min |
Goed, die glutenvrije focaccia met mozzarella, ui en olijven dus… Ik proefde deze combinatie voor het eerst in Italië, mijn favo vakantieland. Als ik daar bij de bakkerij sta, en ik al die stukken focaccia zie liggen, dan kan ik altijd maar moeilijk kiezen hoor!
Gelukkig is dit rustieke brood makkelijk te combineren. Dat maakt het leuk om te variëren met smaak en beleg. Probeer ook eens een versie met tomaatjes en mozzarella.