Heb je binnenkort een etentje? Maak dan deze stoofperen. Zeker wanneer Sinterklaas weer in het land is. Dit is namelijk het perfecte gerecht om een diner af te sluiten tijdens de koude wintermaanden. Serveer ze met een bolletje vanilleijs of bij een heerlijke tulband cake, en je vrienden en familie zullen erg blij zijn!
Recept
Wanneer de herfst achter de rug is en de koude wintermaanden in aantocht, dan weet je dat het tijd is voor stoofperen. Met dit recept maak je eenvoudig deze ultieme klassieker!
Gang | Nagerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 1 pan vol |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 2 uur 0 min |
Totaal | 2 uur 15 min |
Wij horen regelmatig dat men het lastig vindt om stoofperen te maken. Met dit recept laten we je zien dat het helemaal niet moeilijk is! Wanneer je alles in de pan gedaan hebt, hoeft het alleen nog maar twee uur te pruttelen. In tussentijd heb je genoeg tijd om andere dingen te doen, zoals bijvoorbeeld alvast de tafel te dekken. En wanneer je geen suiker mag of wilt hebben is het ook vrij eenvoudig om stoofperen zonder suiker te maken.
Het fijne van stoofperen is dat je dit eenvoudig ver van tevoren kunt voorbereiden. Dat betekent dus minder stress en meer tijd voor gezelligheid als al je vrienden en familie over de vloer zijn. De peertjes zijn ook goed in te vriezen. Maak daarom een grote pan vol zodat je ook voor jezelf nog wat lekkers hebt om van te genieten.