Recepten Vegetarisch Nagerechten Pasen Paasdiner

Heb je binnenkort een etentje? Maak dan deze stoofperen. Zeker wanneer Sinterklaas weer in het land is. Dit is namelijk het perfecte gerecht om een diner af te sluiten tijdens de koude wintermaanden. Serveer ze met een bolletje vanilleijs of bij een heerlijke tulband cake, en je vrienden en familie zullen erg blij zijn!

Cookinglife Foodies
Stoofperen

Recept

Stoofperen

Wanneer de herfst achter de rug is en de koude wintermaanden in aantocht, dan weet je dat het tijd is voor stoofperen. Met dit recept maak je eenvoudig deze ultieme klassieker!

Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 1 pan vol

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 2 uur 0 min
Totaal 2 uur 15 min

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen naar keuze
  • 400 ml rode wijn 
  • 75 gram suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs
  • 3 kruidnagels

Hoe maak je stoofperen?

  1. Schil de peren. De steeltjes laat ik zitten, omdat dit zo mooi staat bij het serveren. Je kunt de peren ook in kwarten snijden en het klokhuis (en het steeltje) verwijderen.
  2. Doe de rode wijn, suiker, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels in een grote braadpan. Zet de peren in de pan en zorg dat de peertjes net onder water staan. Vul eventueel aan met water, hoeveel je nodig hebt is afhankelijk van je pan.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat dan op laag vuur ongeveer 2 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
  4. Je kunt nu eventueel de saus inkoken, zodat je deze over de stoofpeertjes kunt gieten bij het serveren. Haal hiervoor peren uit de pan en houd ze even apart. Het inkoken duurt ongeveer 15 minuten, afhankelijk van hoe dik je de saus wilt. Eet smakelijk!

Wij horen regelmatig dat men het lastig vindt om stoofperen te maken. Met dit recept laten we je zien dat het helemaal niet moeilijk is! Wanneer je alles in de pan gedaan hebt, hoeft het alleen nog maar twee uur te pruttelen. In tussentijd heb je genoeg tijd om andere dingen te doen, zoals bijvoorbeeld alvast de tafel te dekken. En wanneer je geen suiker mag of wilt hebben is het ook vrij eenvoudig om stoofperen zonder suiker te maken.

Het fijne van stoofperen is dat je dit eenvoudig ver van tevoren kunt voorbereiden. Dat betekent dus minder stress en meer tijd voor gezelligheid als al je vrienden en familie over de vloer zijn. De peertjes zijn ook goed in te vriezen. Maak daarom een grote pan vol zodat je ook voor jezelf nog wat lekkers hebt om van te genieten. 

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.